Ομάδα Ιστιοπλοΐας Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ομάδα Ιστιοπλοΐας Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου

Χίος

Η Ομάδα Ιστιοπλοΐας της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2019 με πρωτοβουλία φοιτητών του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών που το αντικείμενο των σπουδών τους είναι η ναυτιλία και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ανθρώπους που σχετίζονται με τη θάλασσα, τους διδάσκοντες και τα μέλη ΕΔΙΠ (καπετάνιος και μηχανικός) και ΕΤΕΠ (εκπαιδευτή ιστιοπλοϊας) του Τμήματος. Το Μάρτιο του 2019 η Ομάδα ενισχύθηκε με φοιτητές και των άλλων Τμημάτων της Χίου και συνεχώς αποκτά νέα μέλη, φοιτητές επιθυμούν να διασκεδάσουν, να αθληθούν και γενικότερα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία ζωής σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Η Ομάδα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις εργασίας, τουλάχιστον μία φορά το δεκαπενθήμερο, σε αίθουσες της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου και από το Μάϊο ξεκίνησε και τις εξόδους με σκάφος. Στις συναντήσεις εργασίας συζητούνται θεωρητικά και πρακτικά θέματα ιστιοπλοΐας και ναυτοσύνης: ταξίδι με πανιά, πλεύσεις, απαιτούμενα σωστικά, άγκυρες, σχοινιά, κόμποι, χάραξη πορείας, φώτα, κανονισμοί αποφυγής συγκρούσεων, μετεωρολογία.

Αλληλεπιδρώντας με την τοπική κοινωνία, της οποίας η ναυτική παράδοση είναι πλουσιότατη, τα μέλη της Ομάδας Ιστιοπλοϊας πραγματοποίησαν στις 2/4/2019 συνάντηση γνωριμίας με τους επαγγελματίες του χώρου της ιστιοπλοΐας και του yachting που τους μετέφεραν την εμπειρία τους και συζήτησαν μαζί τους διάφορα ενδιαφέροντα θέματα για επιχειρηματικές ιδέες.

Ενεργή ήταν επίσης η συμμετοχή της Ομάδας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2019 στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου, το διάστημα 13-21/5/2019, με τη διοργάνωση κωπηλασίας με παραδοσιακές ξύλινες λέμβους στο λιμάνι της Χίου στις 20/5/2019 σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Περιφέρεια Χίου- Εφορεία Ναυτοπροσκόπων.

Στόχοι της Ομάδας για τα επόμενα χρόνια είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας με τους ναυτικούς ομίλους του νησιού, η ανοιχτή αμφίδρομη επικοινωνία με τους επαγγελματίες του νησιού, η συμμετοχή σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες όπως η Aegean Regatta. Κυριότεροι όμως στόχοι είναι η καλλιέργεια πραγματικής σχέσης των φοιτητών με τη θάλασσα και η απόκτηση μίας μοναδικής εμπειρίας ζωής κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Υπεύθυνος/η

Νικόλαος Γανιάρης, μέλος ΕΤΕΠ ΤΝΕΥ

Τηλέφωνο

2271035280

Email

Current Style: Βασικό

espa.jpg