Πανεπιστημιακή Ομάδα Ακαδημαϊκής Καινοτομίας – Blue Α.Ι.Μ. | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Πανεπιστημιακή Ομάδα Ακαδημαϊκής Καινοτομίας – Blue Α.Ι.Μ.

Χίος

Η Πανεπιστημιακή Ομάδα Ακαδημαϊκής Καινοτομίας Blue A.I.M. αποτελείται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Χίου και συγκεκριμένα φοιτητές, νέους επιστήμονες και Καθηγητές Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Ομάδα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, αξιοποιώντας, στο πλαίσιο των πολυδιάστατων δράσεών της,  τα εργαλεία, τις μεθόδους, τα αποτελέσματα, και τα προϊόντα του Προγράμματος ERASMUS+ ABC MELES 2 όσον αφορά στα θέματα business plan και coaching. Τα μέλη της Ομάδας πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις εργασίας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σε χώρους της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου πολλές φορές με προσκεκλημένους επιχειρηματίες και επιστήμονες που ενσταλάζουν στα σχέδιά τους την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Η Blue A.I.M., συνεχώς ανανεούμενη με φοιτητικό δυναμικό,  συνομιλεί με τις επιχειρηματικές δυνάμεις του νησιού της Χίου και, με πρόταγμα την καινοτομία, συμβάλει στην αλληλεπίδραση του ερευνητικού με το επιχειρηματικό δυναμικό του Αιγαίου, με οικονομικά, κοινωνικά, τεχνολογικά οφέλη.

Το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 μέλη της Blue A.I.M. συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο “Blue Hackathon 2018” (Αθήνα, 22-23/12/2018, Ίδρυμα Ευγενίδου) και “1st Chios Blue Hackathon” (Χίος, 15-16/5/2019, Μουσείο Μαστίχας Πυργίου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου), διαγωνισμούς επιχειρηματικής ιδέας και ανάδειξης πρωτότυπων επιχειρηματικών προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν αξία για τους νησιωτικούς προορισμούς βελτιώνοντας την ελκυστικότητα τους και υποστηρίζοντας τη διαβίωση, την τοπική επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη. Επίσης, συμμετείχαν στο “5th Junior Achievement Greece”, πανελλαδικό φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στις 30/5/2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού.

Επίσης, ενεργή ήταν η συμμετοχή της Ομάδας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2019 που διοργανώθηκαν στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου το διάστημα 13-21/5/2019. 

Μελλοντικοί στόχοι της Blue A.I.M. είναι η συμμετοχή σε πανελλήνιους και διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων που θα βρουν εφαρμογή στην αγορά εργασίας και η εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους φορείς επαγγελματιών της Χίου.

Υπεύθυνος/η

Δρ. Εύα Στεφανιδάκη

Email

Current Style: Βασικό

espa.jpg