«Κάτω από τους κυβόλιθους. Εκθέτοντας το Μάη ’68»,Έκθεση του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

«Κάτω από τους κυβόλιθους. Εκθέτοντας το Μάη ’68»,Έκθεση του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

«Κάτω από τους κυβόλιθους. Εκθέτοντας το Μάη ’68»,

Έκθεση του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

 

Μυτιλήνη, 15.05.2019

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Μουσειολογίας της «Πολιτισμικής Πληροφορικής και Επικοινωνίας» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν, από τις 6 έως και τις 15 Ιουνίου 2019, έκθεση με τίτλο «Κάτω από τους κυβόλιθους. Εκθέτοντας το Μάη ’68».

Με αφορμή τα 50+1 χρόνια από το «Γαλλικό Μάη», αλλά κόντρα στη θετικιστική λογική των δεκαετηρίδων με τις επετειακές τελετές, θα παρουσιασθεί μια μοναδική έκθεση, αλλιώτικη σαν τον αλλιώτικο εκείνο Μάη, μισόν αιώνα, ένα χρόνο και ένα μήνα μετά τον πρώτο κυβόλιθο που ξηλώθηκε σε κάποιο δρόμο του Quartier Latin.

Το Συνέδριο της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου έδωσε την αφορμή να διερευνηθούν, κάτω από τον όγκο των εντυπωσιακών ασπρόμαυρων φωτογραφιών, των ευφάνταστων συνθημάτων, των εμβληματικών αφισών, κάτω από τις εκατοντάδες αλληλοαντικρουόμενες μαρτυρίες, τα δικά μας στερεότυπα, οι δικές μας ουτοπίες, οι δικοί μας εφησυχασμοί.

Εκθέτες και εκτιθέμενοι, ταυτόχρονα, οι συντελεστές της έκθεσης αναζητούν «κάτω από τους κυβόλιθους», μερικές θρυμματισμένες αλήθειες που για αυτές αξίζει ίσως να βγούμε στο δρόμο ξανά.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Οι κοινωνικές επιστήμες σήμερα. Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση» που διοργανώνει η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νάσια Χουρμουζιάδη.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Ισόγειο του κτιρίου Γεωγραφίας στο Λόφο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ημερομηνία ανάρτησης

15 Μάιος 2019

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Λέσβος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg