Άριστη η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Άριστη η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ»

8/03/2018

Άριστη η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου  με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ»

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία στο Φουαγέ του κτιρίου «Κλεόβουλος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Ο Άγιος Εφραίμ».

Το πλήθος των φοιτητών/φοιτητριών αλλά και του προσωπικού του Πανεπιστημίου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 40 φιάλες αίμα και δεκάδες δείγματα μυελού των οστών ενώ πρέπει να τονιστεί ότι υπήρχαν συγκεντρωμένοι αιμοδότες φοιτητές μέχρι τη στιγμή που η κινητή μονάδα έπρεπε να αποχωρήσει, και δεν μπόρεσαν αν δώσουν αίμα λόγο έλλειψης χρόνου.

 

Το Σάββατο 3 Μαρτίου είχε προηγηθεί Ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που συνδιοργανώθηκε από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και αφορούσε θέματα για τη ζωή, την υγεία, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Εθελοντισμός & Υγεία: Ημερίδα για την Αιμοδοσία, τη Δωρεά Βλαστοκυττάρων, Μυελού των Οστών και Ενημέρωση Θεμάτων Υγείας» την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον φοιτήτριες και φοιτητές της Σχολής αλλά και πλήθος κόσμου.  

Τα θέματα χωρίστηκαν σε 8 ενότητες κάθε μια εκ των οποίων προσέγγιζε διαφορετικό αντικείμενο κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού στο κατάμεστο αμφιθέατρο και οι   αφορούσαν στον Εθελοντισμό, στην Αιμοδοσία και στην προσφορά ομφαλοπλακουντιακού αίματος, στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού, στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, στην πρόληψη ουρολογικών παθήσεων.

Από όλους τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες επισημάνθηκε η άρτια οργάνωση των δύο εκδηλώσεων και η συνεργασία των δύο φορέων απέφερε πολλαπλώς θετικά αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

12 Μαρ 2018

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Ρόδος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg