ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΗΤΙΕΡΗ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΗΤΙΕΡΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΗΤΙΕΡΗ

Το Βραβείο Καλύτερου Νέου Στατιστικού του Ελληνικού Στατιστικού Ιντσιτούτου (ΕΣΙ) για το 2018, απονεμήθηκε στον κ. Μιχάλη Σπητιέρη απόφοιτο του Π.Μ.Σ.  "Στατιστική & Αναλογιστικά - Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά" του Τμήματος Μαθηματικών. 

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2005 μετά από εισήγηση του επίτιμου μέλους του ΕΣΙ, Καθηγητή Ν. Balakrishnan (McMaster University, Canada) και απονέμεται κάθε χρόνο από το 2006.

Η εργασία του κου Σπητιέρη   βασισμένη στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών,"Στατιστική & Αναλογιστικά - Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά",

με τίτλο «Μια νέα προσέγγιση για βελτιωμένες υποκαταστάσεις πολυμεταβλητών ελλιπών δεδομένων»

παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρία του 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στατιστικής το οποίο διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λαμία, 4-6 Μαΐου, 2018. 

Το διαγωνιστικό μέρος περιελάμβανε τις ομιλίες τεσσάρων νέων Στατιστικών από τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανακήρυξη του νικητή  και η απονομή στον Μιχάλη, έγινε κατά τη λήξη του συνεδρίου, το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου 2018.

 

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

18 Μάιος 2018

Είδος ανακοίνωσης

Βραβεία / Διακρίσεις

Τοποθεσία

Σάμος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg