Είστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερίδα «Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής: Επαγγελματικές Προκλήσεις και Προοπτικές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα «Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής: Επαγγελματικές Προκλήσεις και Προοπτικές»

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ιδίως της Επιτροπής Φοιτητικών Θεμάτων αυτού και του Προέδρου της, Επίκουρου Καθηγητή Α. Κουτελιδάκη, καθώς και του Συλλόγου Φοιτητών/Φοιτητριών του Τμήματος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, στη Μύρινα Λήμνου, ημερίδα με θέμα «Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής: Επαγγελματικές Προκλήσεις και Προοπτικές».

Η ημερίδα διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία, δεδομένης της μεγάλης προσέλευσης φοιτητών και φοιτητριών από όλα τα έτη σπουδών,  και στόχευε στην πλήρη ενημέρωση αυτών  για τις επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές μετά τη λήψη του πτυχίου.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες ενημερώθηκαν ειδικότερα για τις επαγγελματικές προκλήσεις και προοπτικές του επιστήμονα τροφίμων και διατροφής, τα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει από το Τμήμα με στόχο τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση των επαγγελματικών δυνατοτήτων των αποφοίτων.

Απόφοιτοι του Tμήματος που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Danone, Coca-Cola, Chipita κ.α.) παρουσίασαν στην ημερίδα την πορεία τους μετά τη λήψη του πτυχίου και τις επαγγελματικές τους εμπειρίες.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα διεξοδική συζήτηση-στρογγυλό τραπέζι όπου απαντήθηκαν τα ενδιαφέροντα ερωτήματα των φοιτητών/φοιτητριών και σταχυολογήθηκαν τα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας: «Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής: Επαγγελματικές Προκλήσεις και Προοπτικές»

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Τόπος Διεξαγωγής: Κινηματοθέατρο Μαρούλα

Ώρα διεξαγωγής: 18.00-20.30

Διοργάνωση: Επιτροπή Φοιτητικών Θεμάτων ΤΕΤΔ και Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΤΔ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18.00-18:15     Καλωσόρισμα - Σύντομοι Χαιρετισμοί

Πρόεδρος ΤΕΤΔ Καραντώνης Χαράλαμπος, Πρόεδρος Επιτροπής Φοιτητικών Θεμάτων, Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Καρμίρης Παναγιώτης

 

18.15-18.30     «Μετά το πτυχίο τι; Επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές του  

                            Επιστήμονα Τροφίμων Και Διατροφής»

                            Κουτελιδάκης Αντώνιος, Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής του

                           Ανθρώπου, Πρόεδρος Επιτροπής Φοιτητικών Θεμάτων

 

18.30-18.45     «Να κάνω μάστερ ή όχι; Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Ελλάδα

                            και στο  Εξωτερικό για τους αποφοίτους του ΤΕΤΔ»

                            Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας

                            Τροφίμων, Πρόεδρος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού

 

18.45-19:15     «Που δουλεύουν οι απόφοιτοι μας; Παραδείγματα σταδιοδρομίας

                           αποφοίτων του ΤΕΤΔ στο εξωτερικό»

                        Τηλεδιάσκεψη με Σακκά Δανάη (Nestle Germany), Θωμάς Ντάμαρης

                           (Danon, Holland)

 

19.45-19:30     «Που δουλεύουν οι απόφοιτοι μας; Παραδείγματα σταδιοδρομίας

                           αποφοίτων του ΤΕΤΔ στην Ελλάδα»

                          Τσαγκρασούλη Μ. (Coca Cola Hellas), Παράκατη Μαρία

                           (Chipita Hellas), Σακαλή Άννα (Εταιρεία Διατροφής, Αθήνα)

 

19.30-19.45     «Ανάγκη και Δυνατότητες συντονισμού των αποφοίτων μέσω

                           Δημιουργίας Συλλόγου Αποφοίτων»

                           Γκεζέπης Κωνσταντίνος, τ. Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών

 

19.45-20.15     «Ποια τα ερωτήματα που θέτουν οι φοιτητές για τις επαγγελματικές

                            τους αναζητήσεις;»

                           Στρογγυλό Τραπέζι, Γενική συζήτηση - Ανταλλαγή απόψεων

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Λήμνος

Σχολή / Τμήμα