διαγωνισμός Διαστημικών Εφαρμογών της ΕΕ Galileo Masters 2019 & Copernicus Masters 2019 σε συνεργασία με την την ερευνητική μονάδα SenseLab-Space Informatics του Πολυτεχνείου Κρήτης | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

διαγωνισμός Διαστημικών Εφαρμογών της ΕΕ Galileo Masters 2019 & Copernicus Masters 2019 σε συνεργασία με την την ερευνητική μονάδα SenseLab-Space Informatics του Πολυτεχνείου Κρήτης

Galileo Masters 2019

Υποβολή αιτήσεων από  1η Μαΐου εως και 31 Ιουλίου 2019.

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Διαστημικών Εφαρμογών της ΕΕ βραβεύει λύσεις σε υπηρεσίες θέσης και δορυφορικής πλοήγησης - Galileo Masters

Galileo (GNSS) το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης ακριβείας - έναυσμα για νέες εφαρμογές

H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης - GNSS (GSA), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) η εταιρεία AZO και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI), συνεργάζονται  με την ερευνητική μονάδα SenseLab-Space Informatics (www.senselab.tuc.gr) του Πολυτεχνείου Κρήτης (www.tuc.gr) ως περιφερειακό εταίρο του διαγωνισμού Galileo Masters (Greece Challenge) επιδιώκοντας να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή/και αξιοποιούν συστήματα δορυφορικού εντοπισμού GNSS.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Galileo Masters διοργανώνεται σε ετήσια βάση και βραβεύει τις καλύτερες υπηρεσίες, προϊόντα, και επιχειρηματικές ιδέες που αξιοποιούν δορυφορικά συστήματα προσδιορισμού θέσης στην καθημερινότητα (https://www.galileo-masters.eu/prize/greece/). Στόχος του Galileo Masters είναι η υποστήριξη προτάσεων με απώτατο στόχο την επιχειρηματική αξιοποίηση του προϊόντος ή υπηρεσίας με  βραβεία συνολικής αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου Ευρώ σε περισσότερες από 18 κατηγορίες προκλήσεων.

12.jpg

Οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και πλοήγησης έχουν γίνει ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινότητας ενώ η επιχειρησιακή λειτουργία του δορυφορικού συστήματος Galileo οδηγεί στην αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών σε πλήθος εφαρμογών όπως γεωργία, περιβάλλον, κατασκευές, εξορύξεις, αεροπλοΐα, μεταφορές, εφαρμογές έξυπνων πόλεων, κινητών τηλεφώνων, άμυνας και ασφάλειας, εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων, διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, κ.ά.

Εκτός του SenseLAB και του Πολυτεχνείου Κρήτης, φορείς υποστήριξης για το Ελληνικό βραβείο είναι  το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ο  Σύνδεσμος  Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για υποβολή επισκεφθείτε τον ιστότοπο (https://www.galileo-masters.eu/prize/greece/).

Πληροφορίες: Αν. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Regional Manager Galileo Masters Greece, Πολυτεχνείο Κρήτης, +306974478823, 2821037676, email: ppartsi@gmail.com

 

 

Copernicus Masters 2019

Υποβολή αιτήσεων εως 7 Ιουλίου 2019.

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Διαστημικών Εφαρμογών της ΕΕ βραβεύει λύσεις στην παρακολούθηση της Γης - Copernicus Masters

Copernicus program: H παρακολούθηση της Γης μέσω των δορυφόρων Sentinel

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) η εταιρεία AZO, η AIRBUS και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI), συνεργάζονται  με την ερευνητική μονάδα SenseLab-Space Informatics (www.senselab.tuc.gr) του Πολυτεχνείου Κρήτης (www.tuc.gr) ως περιφερειακό εταίρο του διαγωνισμού Copernicus Masters επιδιώκοντας να ενισχύσουν δραστηριότητες που αξιοποιούν δορυφορικά συστήματα και προϊόντα παρακολούθησης της Γης μέσω Τηλεπισκόπησης.

To Copernicus Masters είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που απονέμει βραβεία σε καινοτόμες λύσεις, εξελίξεις και ιδέες για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία που βασίζονται σε δεδομένα δορυφορικής Τηλεπισκόπησης. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων (Big data) που παράγονται από την παρατήρηση της Γης παρέχουν τεράστιες δυνατότητες για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών της καθημερινότητας. Από το 2011 συμμετέχουν σχεδόν 3.300 συμμετέχοντες με βραβεία αξίας πάνω των 4,3 εκατομμύριων ευρώ.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει μια σειρά από ειδικές προκλήσεις. Φέτος,  αναζητούνται λύσεις που αντικατοπτρίζουν την επερχόμενη "χρυσή εποχή" στην παρατήρηση της Γης. Οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο κορυφαίων οργανισμών παρατήρησης της γης, σημαντική πρόσβαση σε δορυφορικά δεδομένα και υποστήριξη ανάπτυξης επιχειρήσεων αξίας άνω των 450.000 ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής και το εύρος των βραβείων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.copernicus-masters.com/.

Πληροφορίες: Αν. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Regional Manager Copernicus Masters Greece, Πολυτεχνείο Κρήτης, +306974478823, 2821037676, email: ppartsi@gmail.com

13.jpg

 

Ημερομηνία ανάρτησης

4 Ιουλ 2019

Είδος ανακοίνωσης

Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Current Style: Βασικό

espa.jpg