ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Φοιτητές του τµήµατος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστηµάτων, µέλη της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστήµιου Αιγαίου και της κοινότητας Microsoft Student Partners, συµµετείχαν και διακρίθηκαν µε την δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισµό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge» [1] που πραγµατοποιήθηκε στις 1 µε 3 Δεκεµβρίου, στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στα πλαίσια του European Space Week. 

Ο διαγωνισµός ήταν ένα γεγονός στο οποίο οι φοιτητές συνεργάστηκαν µε σκοπό την συνεισφορά στα επιστηµονικά πεδία παρατήρησης και συλλογής δεδοµένων της γης, ειδικότερα στο πως τεχνολογίες παρατήρησης της γης του προγράµµατος Copernicus µπορούν να χρησιµοποιηθούν για να πραγµατοποιηθούν καινοτόµες ιδέες και εφαρµογές που αφορούν την έγκυρη πρόβλεψη και αντιµετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, µε την χρήση δορυφορικών δεδοµένων, παρέχοντας λύσεις σε πραγµατικά προβλήµατα [2]. Οι φοιτητές του Πανεπιστηµίου Αιγαίου κατέθεσαν µια πρόταση για την πρόβλεψη και αντιµετώπιση των πληµµυρών και πυρκαγιών, δυο ζητηµάτων που αφορούν άµεσα την χώρα µας, καθώς και έναν µηχανισµό µείωσης του χρόνου απόκρισης της πολιτικής προστασίας σε έκτακτα περιστατικά. 

Παρόλο τον αισθητό ανταγωνισµό και τα υψηλού επιπέδου έργα από όλες τις οµάδες, η οµάδα των φοιτητών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου κατάφερε να αποσπάσει την δεύτερη θέση στον διαγωνισµό[3]. Το βραβείο της διάκρισης αυτής είναι πρόσβαση διαρκείας έξι µηνών σε δορυφορικά δεδοµένα, εργαλείο το οποίο θα χρησιµοποιηθεί στην περεταίρω ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας τους. Η συµµετοχή και διάκριση της οµάδας φοιτητών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου σε αυτόν τον πανευρωπαϊκό διαγωνισµό αποτελεί µια από τις πολλές δράσεις εξωστρέφειας που πραγµατοποιούνται. Αποτελεί επίσης, µια εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες και να έρθουν σε επαφή µε ανθρώπους του επιστηµονικού και επαγγελµατικού τοµέα τους.

Οι φοιτητές ευχαριστούν το Πανεπιστήµιο Αιγαίου για την σηµαντική υποστήριξη και δηλώνουν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν παρόµοιες δράσεις οι οποίες βελτιώνουν περεταίρω την εξωστρέφεια των φοιτητικών οµάδων και του Πανεπιστηµίου.

Οι φοιτητές που διακρίθηκαν: Αθανάσιος Καψάλης Ζαχαρίας Μιτζέλος Νικόλαος Πόταρης Χρήστου Χρήστος

Ημερομηνία ανάρτησης

17 Δεκ 2019

Είδος ανακοίνωσης

Βραβεία / Διακρίσεις

Τοποθεσία

Σάμος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg