Εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου

Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν το εαρινό εξάμηνο δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου. Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες τάξεων του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ψαρών «Ιωάννης Βαρβάκης», του 1ου ΕΠΑΛ, του 2ου Γυμνασίου Χίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μιχαλείου κτιρίου και σε Υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό και ενημερώθηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και της Πολυτεχνικής Σχολής για τις σπουδές και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν.  

Η επίσκεψη της ομάδας των 13 μαθητών και μαθητριών και των δύο συνοδών καθηγητριών του Γυμνασίου -  Λ.Τ. Ψαρών στις 16 Απριλίου ξεκίνησε με ξενάγηση στο Μιχάλειο κτίριο και παρουσίαση της ιστορίας του και των χρήσεών του στο πέρασμα των χρόνων. Η επίσκεψη συνεχίστηκε στη βιβλιοθήκη, πρώτα στο χώρο δανεισμού βιβλίων όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της από την Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Στ. Πουλάκη και μετά στο σπουδαστήριο του 1ου ορόφου, όπου ενημερώθηκαν από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης Καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου για τα Τμήματα της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου και τις σπουδές που προσφέρουν και στη συζήτηση που ακολούθησε μοιράστηκαν μαζί της τα επαγγελματικά τους όνειρα.

Εκδήλωση παρουσίασης των Τμημάτων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» στις 18 Απριλίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Μετά την ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη, ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι των Τμημάτων, ο Καθηγητής Εμμανουήλ Χριστοφάκης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Άννα-Μαρία Κοτρίκλα, ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεόδωρος  Σταυρινούδης παρουσίασαν τα προσφερόμενα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης και του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού. Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών προς τους Καθηγητές, με πρώτη να είναι η ερώτηση τι έχουν σπουδάσει οι ίδιοι.

Ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής με συνοδό Καθηγητή τους επισκέφθηκε το Μιχάλειο κτίριο στις 10 Μαϊου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις δικτύων και πυρόσβεσης από Υπευθύνους της Υπηρεσίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών και του Περιφερειακού Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Τέλος, στις 20 Μαϊου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου Παναγίας Ερειθιανής επισκέφθηκαν  το Μιχάλειο κτίριο όπου τους καλωσόρισε ο Αν. Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής Εμμανουήλ Χριστοφάκης και, αφού ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη και σε αίθουσες διδασκαλίας, παρακολούθησαν για λίγο στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» διάλεξη μαθήματος του Αν. Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρικόπουλου. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες φεύγοντας ενθουσιασμένοι ζήτησαν από τη δασκάλα τους να κάνουν μία μέρα μάθημα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου!

Επίσης, τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ομάδα Καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις σε Λύκεια της Χίου. 

Στο πλαίσιο των συνεργειών πραγματοποιήθηκαν από τα σχολεία και εκδηλώσεις, αρκετές φορές κοινές, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου. Στόχος είναι η ενίσχυση των συνεργειών με τις εκπαιδευτικές δομές των νησιών του Νομού και η ανάπτυξη συνεργειών και με τις δομές και τους φορείς πολιτισμού.

Το Πανεπιστήμιο ζει μέσα στην κοινωνία και το εξέφρασαν στις επισκέψεις τους οι μαθητές και οι μαθήτριες που άλλοι είπαν ότι ξέρουν το εμβληματικό Μιχάλειο ως το μεγάλο κτίριο έξω από οποίο περνούν καθημερινά, άλλοι ως το σχολείο όπου σπούδασαν οι γονείς τους και άλλοι ως το σπίτι όπου μεγάλωσαν οι γιαγιάδες τους! Πάνω από όλα όμως θα γνωρίζουν πλέον ότι είναι η ανοιχτή σε όλους τους κοιτίδα γνώσης.

Ημερομηνία ανάρτησης

5 Ιουν 2019

Είδος ανακοίνωσης

Νέα

Τοποθεσία

Χίος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg