Εκπαιδευτικό υλικό για τη Ναυτική παράδοση της Ελλάδος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εκπαιδευτικό υλικό για τη Ναυτική παράδοση της Ελλάδος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Εκπαιδευτικό υλικό για τη Ναυτική παράδοση της Ελλάδος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχεδίασε και είχε την επιστημονική επιμέλεια  για την παραγωγή  εκπαιδευτικού υλικού αναφορικά με τη ναυτική παράδοση της Ελλάδος. Το εκπαιδευτικό πακέτο με τίτλο «Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; - Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος» αποτελείται από 7 βιβλία και ισάριθμα DVD με ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.   του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός -  Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας». Την επιστημονική επιμέλεια του εκπαιδευτικού πακέτου είχε ο κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, Δρ Ψηφιακής Λαογραφίας του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.  και η κ. Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του ίδιου Τμήματος, ενώ για την εκπόνησή του  συνεργάστηκαν 70 εκπαιδευτικοί διάφορων ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και διάφοροι φορείς Εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό πακέτο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις «Ιδιόμελον» και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (94483/Δ2 17/7/2020) για εφαρμογή -στο πλαίσιο Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, Ευέλικτης ζώνης, Ζώνης Βιωματικών Δραστηριοτήτων, Γλώσσας, Ιστορίας κ.λπ.- στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας από το σχολικό έτος 2020-21. Υπάρχει ήδη αρχική θετική αξιολόγηση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την υιοθέτηση και την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού υλικού υπό την αιγίδα της, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Ημερομηνία ανάρτησης

6 Νοε 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Ρόδος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg