ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, συνοδευόμενη από τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου και την Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης, Αναπλ. Καθηγήτρια κα Μάνια Μαύρη  στα πλαίσια της επίσκεψης της στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Περιφέρεια, το Δήμο και τους Βουλευτές του νησιού.

Την Παρασκευή 5/10/2018, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και η Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης συναντήθηκαν με την  Περιφερειάρχη  Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν επίσης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων, ο Προϊστάμενος του ΕΛΚΕ κ. Π. Τσόκαρος, ο Αναπλ. Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Χίου, κ. Φ. Σιδηροφάγης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γ. Καμπούρης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, κ. Γ. Πλακωτάρης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων, κ. Π. Μπογδάνος. Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις δυνατότητες συνεργασίας μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. Συγκεκριμένα, από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης πλέον των 3 εκατομμυρίων € για αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών του Ιδρύματος.

Την ίδια μέρα ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με το Δήμαρχο Χίου, κ. Μ. Βουρνούς. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, και ο Αναπλ. Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Χίου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη διαχρονική καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία και θα συνεχιστεί  επωφελεία της τοπικής κοινωνίας. Η Πρυτάνισσα τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι κοντά στις τοπικές κοινωνίες που εδρεύουν τα τμήματά του, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο, ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξή τους. Επίσης, συζητήθηκαν οι κτηριολογικές ανάγκες της Σχολής και των Τμημάτων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου και ζήτησε την αρωγή του. Κατατέθηκαν προτάσεις από τη Δημοτική Αρχή μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού  κτηριολογικής ανάπτυξης της Μονάδας, οι οποίες θα εξεταστούν από την Πρυτανική Αρχή.

Ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με το Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, η Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, ο  Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο Αναπλ. Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Χίου. Η Πρυτάνισσα ενημέρωσε ότι λόγω των ραγδαίων αλλαγών που επέρχονται στο τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου χρειάζεται την έμπρακτη και πολυεπίπεδη στήριξη της Πολιτείας περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να συνεχίσει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο και κυρίως να ενισχύσει την εξωστρέφειά του προς τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα αναδεικνύοντας τα ερευνητικά του αποτελέσματα από τα καινοτόμα αντικείμενα που θεραπεύει. Ο Βουλευτής, κ. Ν. Μηταράκης δήλωσε ότι είναι δεδομένη η βοήθεια του προς την κατεύθυνση αυτή και ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια σύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συναντήθηκε με το Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, η Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και ο Αναπλ. Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Χίου. Η Πρυτάνισσα ενημέρωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου χρειάζεται την έμπρακτη και πολυεπίπεδη στήριξη της Πολιτείας περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να συνεχίσει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο. Επίσης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα, αναφορικά με τη θέση του Ιδρύματος στο αναδυόμενο τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζητήματα σχετικά με τις κτηριολογικές ανάγκες της Μονάδας. Ο Βουλευτής, κ. Α. Μιχαηλίδης, διαβεβαίωσε ότι η συνδρομή του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, είναι δεδομένη. Ο Βουλευτής, κ. Α. Μιχαηλίδης, διαβεβαίωσε ότι η συνδρομή του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, είναι δεδομένη. Ο Βουλευτής, κ. Α. Μιχαηλίδης, διαβεβαίωσε ότι η συνδρομή του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, είναι δεδομένη.

Τέλος, η Πρυτάνισσα απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Χίου, (5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018) το οποίο συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου, το Επιμελητήριο Χίου και το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  Η Πρυτάνισσα αναφέρθηκε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως πυλώνας ανάπτυξης των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, παραμένει σε εγρήγορση ώστε με την ενεργή συνδρομή όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε συνεργασία με την Πολιτεία και του εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών του Αιγαίου να επιτύχουμε το βέλτιστο δυνατό, δημιουργώντας συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τους νησιώτες και  για το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.

 

Ημερομηνία ανάρτησης

15 Οκτ 2018

Είδος ανακοίνωσης

Νέα

Τοποθεσία

Χίος

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg