Είστε εδώ

Επίσημη διαδικτυακή τελετή ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη προσεγγιστική τελετή εξάντληση της αρχικής έκθεσης του διατρηκαλία της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Την Πέμπτη 15/10/2020 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε επίσημη διαδικτυακή τελετή ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της οικείας χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κος Tian Xuejun, η Α.Ε. Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue και η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη. Επίσης, στην τελετή παρευρέθηκαν, με φυσική παρουσία, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητής Γεώργιος Τσιρτσής, Πρόεδροι των Τμημάτων, καθώς και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την εκδήλωση τέλος, παρακολούθησαν δικτυακά οι Αντιπρυτάνεις/σες Καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου, Καθηγητής Χαράλαμπος Σκιάνης και Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Μαύρη, καθώς και πλήθος μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσω του καναλιού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο YouTube, στο σύνδεσμο https://youtu.be/JyKeE_tLdM8 , το οποίο παραμένει ανοικτό και διαθέσιμο και για την ευρύτερη κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε επίσημη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, προχωρά σε άλλη μια πρωτοπόρα διεθνή εκπαιδευτική δράση, ξεκινώντας την υλοποίηση του πρώτου προγράμματος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στην Ελλάδα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους, έχουν διάρκεια 12-16 εβδομάδων, θα διεξαχθούν στα αγγλικά σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά και άλλα πολυμεσικά υλικά και πρόκειται να ξεκινήσουν τέλος Οκτωβρίου.

Η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη στην ομιλία της αναφέρθηκε στην τεράστια έκφραση ενδιαφέροντος στην εκμάθηση κινεζικών στην πρώτη πρόσκληση, καθώς και στις μαζικές εγγραφές στο Πρόγραμμα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού Σε αυτήν την αρχική φάση θα προχωρήσουμε με είκοσι τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν 400 άτομα, κυρίως φοιτητές/τριες και ορισμένοι ακαδημαϊκοί, αλλά μπορούμε να προσβλέπουμε στην επιτυχή εφαρμογή πολλών ακόμη νέων κύκλων, σε μια συνεχή προσπάθεια να προσφέρουμε στα μέλη του Πανεπιστημίου μας και στις τοπικές και ευρύτερες κοινότητες, την ευκαιρία να μάθουν μία από τις πιο ιστορικές και διαχρονικές γλώσσες όλων των εποχών, την κινεζική γλώσσα. Μέσω της εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις κοσμοθεωρίες και τις εμπειρίες τους, να πραγματοποιήσουν όνειρά και ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας.

Η Πρυτάνισσα ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως γιατί αυτή η διεθνής εκπαιδευτική συνεργασία δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα, αν δεν υπήρχε το πολιτικό όραμα και η ενεργός εμπλοκή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προωθήσει συστηματικά όλες τις μορφές και πτυχές της διεθνοποίησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά στον Υφυγήό Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της γυναίκας, κ. Tian Xuejun, πρόσβαση και την Πρέσβειρα της διαδικασίαςς στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue για την έμπρακτη ασφάλειαξή, για κάθε εμπιστοσύνη που εμφανίζουμε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διαβάστε και για τις ερωτήσεις σε πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες που εμφανίζονται επένδυσαν σε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της πληροφορίας. Τόσο ο Υφυγήςός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της διας, των και η Πρέσβειρα της διας στην Ελλάδα, αναγνώστες και συνομιλίες για κάθε φορά που ζητήθηκαν για κάθε φορά που ζητούν φιλικές και τις διαφορές και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της υπηρεσίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. .

16/10/2020

 

Ημερομηνία ανάρτησης

17 Οκτ 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό