Ερευνητική ομάδα του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων πρωτεύει σε διεθνή διαγωνισμό! | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ερευνητική ομάδα του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων πρωτεύει σε διεθνή διαγωνισμό!

Ερευνητική ομάδα του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτωνπρωτεύει σε διεθνή διαγωνισμό!

  Ερευνητική ομάδα που αποτελεί συνεργασία του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (AILab) του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του εργαστηρίου Επεξεργασίας Εικόνας (GTI) του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Lifelog Moment Retrieval που διοργανώθηκε στα πλαίσια του ImageCLEF στο CLEF2018 (https://www.imageclef.org/2018/lifelog).

 σχετικά με το διαγωνισμό:

 Ένα ολοένα αυξανόμενο πλήθος συσκευών, όπως τα smartphones, οι βιντεοκάμερες καθώς και φορετές (wearable) συσκευές, επιτρέπουν την λήψη φωτογραφιών, βίντεο και ήχου σε κάθε στιγμή της ζωής μας (lifelogs). Ο τεράστιος όγκος των δεδομένων που δημιουργείται δημιουργεί την ανάγκη για συστήματα που μπορούν να αναλύσουν αυτόματα τα δεδομένα για να τα κατηγοριοποιήσουν, να τα συνοψίσουν και να επιτρέψουν την εύκολη ανάκτηση της πληροφορίας που μπορεί να χρειαστεί ο χρήστης. 

Στο τμήμα του διαγωνισμού που αφορά στην ανάκτηση στιγμών lifelog οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αναπτύξουν συστήματα που μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «Βρες τις στιγμές που ψώνισα κρασί από το σουπερμάρκετ».

 

Ημερομηνία ανάρτησης

20 Σεπ 2018

Είδος ανακοίνωσης

Βραβεία / Διακρίσεις

Τοποθεσία

Σάμος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg