Η Αξία της Μεσογειακής Διατροφής στο Ευ Ζην - Ο Ρόλος των Λημνιακών Προϊόντων | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Η Αξία της Μεσογειακής Διατροφής στο Ευ Ζην - Ο Ρόλος των Λημνιακών Προϊόντων

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εδρεύει στη Λήμνο, σε συνεργασία με την 88 Στρατιωτική Διοίκηση «Λήμνος» το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, υλοποίησε ημερίδα Διατροφής με θέμα: «Η Αξία της Μεσογειακής Διατροφής στο Ευ Ζην - Ο Ρόλος των Λημνιακών Προϊόντων».

Στην ημερίδα  εισηγήθηκαν  οι κ.κ.:

 Πέτρος Χαντζαρίδης, Αντισυνταγματάρχης (ΥΚ), Δ/ντης Διαιτολογικού Τμήματος 401 ΓΣΝΑ, με θέμα:« Παχυσαρκία – Καρκίνος: Δύο «Επιδημίες», μία Κοινή Απάντηση».

Χαράλαμπος Καραντώνης Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων Και Διατροφής, με θέμα: «Καρδιαγγειακές Παθήσεις: Πρόληψη από Παραδοσιακά Τρόφιμα Λήμνου».

Αντώνιος Κουτελιδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με θέμα: «Λειτουργικά Τρόφιμα και Αντιοξειδωτικά Συστατικά της Διατροφής: Ο Ρόλος τους στην Προαγωγή της Υγείας».

Άγγελος Βλαχογιάννης, Στρατιώτης (ΠΒ), MSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με θέμα: «Κιρκάδιος Ρυθμός: Ο Ρυθμός της Ζωής, από την Διατροφή και την Άσκηση, στον Ύπνο».

Αναστάσιος Παπαλαζάρου Δρ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με θέμα:« Σύγχρονες Διατροφικές Παγίδες».

Τη διάλεξη  παρακολούθησαν Φοιτήτριες/τες του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με τις οικογένειές τους και πλήθος της τοπικής κοινωνίας.

 

Η εκδήλωση κρίθηκε άκρως επιτυχημένη αφού διατήρησε το ενδιαφέρον των ακροατών από την αρχή έως και το τέλος της παρουσίασης. Ολοκληρώθηκε με  συζήτηση, ερωταπαντήσεις από το κοινό  και συμπεράσματα.

Επιδόθηκαν αναμνηστικά  στους εισηγητές από τους φορείς  συνεργασίας .

 Στους ακόλουθους συνδέσμους θα παρακολουθήσετε αποσπάσματα και φωτογραφικό υλικό  από την περιγραφή των τοπικών Μ.Μ.Ε. που παρουσίασαν την διάλεξη.

 

https://www.limnosreport.gr/limnos/140780/akoma-mia-drasi-koinonikis-eyaisthisias-tis-88-sdi-limnoy-foto-vinteo/

 

https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/39014-me-epityxia-i-imerida-ton-panepistimiakis-monadas-limnou-88-sdi-photos-video.html

 

 

 

Μύρινα, 31/01/2019

Ημερομηνία ανάρτησης

1 Φεβ 2019

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Λήμνος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg