Η πανδημία «τραυμάτισε» βαριά την ελληνική κοινωνία, παρουσίαση έρευνας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15.5.20 | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Η πανδημία «τραυμάτισε» βαριά την ελληνική κοινωνία, παρουσίαση έρευνας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15.5.20

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 15/5/2020-Η πανδημία «τραυμάτισε» βαριά την ελληνική κοινωνία

https://www.kathimerini.gr/1078153/gallery/epikairothta/ellada/h-pandhmia-traymatise-varia-thn-ellhnikh-koinwnia

Βαθιά κοινωνικο-οικονομικό και όχι μόνο υγειονομικό είναι το τραύμα που δημιούργησε η πανδημία της COVID-19. Το τραύμα αυτό, που διαμορφώνει την κοινωνική συνείδηση αλλά και τα συναισθηματικά πεδία κυρίως των νέων, ήρθε μετά τη μακρόχρονη οικονομική κρίση και ενδέχεται να έχει σημαντικές συνέπειες στην αποτελεσματικότητα των προσπαθειών για ανασύνταξη της κοινωνίας. Οι γενιές της πανδημίας είναι ταυτόχρονα και γενιές της κρίσης και αυτές που πρέπει να αντιμετωπίσουν μέσα σε στενό χρονικό ορίζοντα, δύο μεγάλες καταστροφές.

Το παραπάνω είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας «Ο κοινωνικός μας εαυτός, η οικογένεια και οι κοινωνικές στάσεις την περίοδο των περιορισμών της πανδημίας της COVID-19 το 2020» που διεξήγαγαν οι καθηγητές Σωτήρης Χτούρης και Αναστασία Ζήση του Τμήματος Κοινωνιολογίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και τον Επίκουρο Καθηγητή  κ. Κώστα Κώτη του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταξύ 6 και 22 Απριλίου, με δεδομένα που συλλέχθηκαν διαδικτυακά με τη χρήση της πλατφόρμας SurveyBot.

Σωτήρης Χτούρης ,  Αναστασια Ζηση

Ημερομηνία ανάρτησης

18 Μάιος 2020

Είδος ανακοίνωσης

Το πανεπιστήμιο στην επικαιρότητα

Τοποθεσία

Λέσβος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg