Συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ σχετικά με την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και το Νησιωτικό Χώρο. | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ σχετικά με την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και το Νησιωτικό Χώρο.

Συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ σχετικά με την  Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και το Νησιωτικό Χώρο.

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, συμμετείχε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στη συνάντηση που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος, Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 Περιφέρειας ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- Χωρικής Ενότητας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω. Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χ. Καλογήρου, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Εμ. Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κω κ. Θ. Νικηταράς και υπηρεσιακά στελέχη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασίες, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική για το νησιωτικό χώρο και να υποστηριχθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κατεύθυνση αυτή. 

Η Πρυτάνισσα χαιρέτησε αυτήν την πρωτοβουλία και επεσήμανε ότι τα γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και η ερευνητική του στρατηγική, έχουν άμεση συνάφεια με το νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, «φύσει και θέσει» και αποτελεί διαχρονικά βασικό παράγοντα κοινωνικο-οικονομικής, πολιτιστικής και τεχνολογικής ανάπτυξης του αιγαιοπελαγίτικου χώρου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δια της Πρυτανικής Αρχής προσβλέπει στη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στήριξη και προώθηση ενός κοινού οράματος, μέσω της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου σχεδίου για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών του Αρχιπελάγους και προτίθεται να έχει ενεργή παρουσία  σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαιώνοντας τον ενοποιητικό και αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζει όλα αυτά τα χρόνια το Ίδρυμά μας στο χώρο του Αρχιπελάγους. 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

20 Ιαν 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg