Τρισδιάστατη χαρτογράφηση των ζημιών από τον σεισμό στη Λέσβο | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση των ζημιών από τον σεισμό στη Λέσβο

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15.06.2017

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση των ζημιών από τον σεισμό στη Λέσβο

Την τρισδιάστατη χαρτογράφηση των επιπτώσεων του σεισμού στον οικισμό της Βρίσας, πραγματοποίησε πιλοτικά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η διατμηματική ερευνητική ομάδα των Εργαστηρίων Χαρτογραφίας και Γεωπληροφορικής και Γεωγραφίας Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωγραφίας, Ποιότητας Περιβάλλοντος και Γεωχωρικών Εφαρμογών του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας και Εικονικής Πραγματικότητας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό μετέβη στην πληγείσα περιοχή και υλοποίησε πιλοτική εφαρμογή τρισδιάστατης χαρτογράφησης υψηλής ανάλυσης του οικισμού Βρίσας Λέσβου.

Η εφαρμογή μεθόδων χαρτογράφησης υψηλής ανάλυσης με την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής μέσω εναέριας και επίγειας φωτογραμμετρίας, χρήση UAV - Drones, Laser Scanner και φωτογραφικών μηχανών, παρέχει πλήρως αξιόπιστα χωρικά δεδομένα, υψηλής διακριτικής ικανότητας (μικρότερης από 1 εκ.) σε τρεις διαστάσεις.

Τα δεδομένα αυτά μέσω κατάλληλων λογισμικών αποδίδουν τρισδιάστατα μοντέλα σε επίπεδο κτηρίου, ικανά να δώσουν μετρητικές πληροφορίες στους ειδικούς επιστήμονες που μελετούν την σεισμική συμπεριφορά του κτηριακού αποθέματος και την εκτίμηση των βλαβών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ημερομηνία ανάρτησης

7 Ιουλ 2017

Είδος ανακοίνωσης

Το πανεπιστήμιο στην επικαιρότητα

Τοποθεσία

Λέσβος

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg