Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Σάμος

Σκοπός του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων-επαγγελματιών που να συνδυάζουν δεξιότητες στελέχους επιχείρησης με το συγκριτικό πλεονέκτημα της μαθηματικής και ποσοτικής παιδείας ενός θετικού επιστήμονα.

Το Τμήμα συνδυάζει με ενιαίο τρόπο τα Αναλογιστικά και τα Χρηματοοικονομικά με τα  Μαθηματικά, τη Στατιστική και την Ανάλυση Δεδομένων όπως απαιτεί η σύγχρονη διεθνής οπτική.

 

Γνωστικά αντικείμενα / θεματικές:

Το πρόγραμμα σπουδών είναι προσεκτικά μελετημένο ώστε να ισορροπεί με ουσιαστικό τρόπο τη θεωρητική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ανταποκρινόμενο στα υψηλότερα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα. Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους αρθρώνεται το πρόγραμμα σπουδών είναι:

  • Μαθηματικά και Πιθανότητες
  • Πληροφορική
  • Στατιστική και Ανάλυση Δεδομένων
  • Χρηματοοικονομικά και Αναλογισμός

 

Προοπτικές απασχόλησης αποφοίτων:

Το πτυχίο του Τμήματος παρέχει εξαιρετική επαγγελματική ευελιξία και άμεσο αντίκρισμα στην διαρκώς μεταβαλλόμενη διεθνή αγορά εργασίας.

Η ζήτηση για στατιστικούς και αναλυτές δεδομένων και ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα αυξάνεται με ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό.

Απόφοιτους του Τμήματος συναντά κανείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε

  1. Τράπεζες,
  2. Ασφαλιστικούς Οργανισμούς,
  3. Εταιρείες Συμβούλων,
  4. Ελεγκτικές Εταιρείες,
  5. Εταιρείες Βιοστατιστικής,
  6. Εταιρείες Στοιχημάτων,
  7. Εταιρείες Ανάπτυξης Χρηματοοικονομικού Λογισμικού,
  8. Χρηματιστήρια
  9. Διεθνείς οίκους αξιολόγησης
  10. Πανεπιστήμια.  Ενδεικτικά αναφέρονται: JPMorgan, Moodys, London Stock Exchange Group, Citibank, KPMG, Ernst & Young, Deloitte, Symphony IRI group, Generalli , Hiscox, UCL Institute of Child Health, Matrix Insurance Brokers, Eurobank, Intralot κλπ.
  • Επιπλέον, απόφοιτοι του Τμήματος γίνονται δεκτοί σε εξαιρετικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, και συχνά με πλήρη υποτροφία, για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές. (π.χ. Warwick, Oxford, Imperial, LSE, ETH, KU Leuven).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Ερευνητικά Εργαστήρια

Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

Πρόεδρος

Στέλιος Ζήμερας

Γραμματεία

Εβίνα Βασμαρή

Τηλέφωνα

  • +30 2273082300

E-mail

dsas@sas.aegean.gr

Διεύθυνση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Κτίριο Βουρλιώτη, 83200 Καρλόβασι, Σάμος

Current Style: Βασικό

espa.jpg