Διήμερο φωτογραφικό εργαστήριο με τον φωτογράφο Δημήτρη Τσουμπλέκα, 8 και 9 Φεβρουαρίου στη βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σάμο | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Διήμερο φωτογραφικό εργαστήριο με τον φωτογράφο Δημήτρη Τσουμπλέκα, 8 και 9 Φεβρουαρίου στη βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σάμο

Διήμερο φωτογραφικό εργαστήριο με τον φωτογράφο Δημήτρη Τσουμπλέκα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου (5-9 μ. μ.) και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου (5-9 μ. μ.) και απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Schwarz, τη Φωτογραφική Ομάδα "Φωτόνησος" και το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Σάμου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Τσουμπλέκα:

Ο Δημήτρης Τσουμπλέκας (Αθήνα, 1967) είναι φωτογράφος.

Παράλληλα με τις ατομικές εκθέσεις του έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές όπως :

Photography in Crisis: Depression Era, 2011-2019, Slough, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ, Anatomy of Political Melancoly, Schwarz Foundation, Σάμος 2018, The Decline of Heroes, Antikenmuseum Basel, Ελβετία,2017, Νο Country For Young Men, BOZAR, Βρυξέλες 2014, Η πρώτη εικόνα, CRAC, Languedoc-Rousillon, Γαλλία, 2009, Dynamics of Urban Culture, IX Bienal de la Habana, Κούβα, 2006, Mediterraneans, Macro al Matattoio, Ρώμη, 2004, Self Aboutness, Sala de exposiciones Canal de Isabel II, Μαδρίτη, 2004, Time Capsule, Art in General, Νέα Υόρκη, 2002, The Faded Ideal, Martin-Gropius Bau, Βερολίνο, 2002, Metro, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Αθήνα, 1999 κ.α. ΄

Έργα του βρίσκονται στην συλλογή του ΕΜΣΤ, του ΔΕΣΤΕ, του Δ. Δασκαλόπουλου, κ.α.. Είναι μέλος της κολεκτίβας Depression Era και έχει συνεπιμεληθεί τις εκθέσεις “Depression Era” στο Μουσείο Μπενάκη το 2014 και τη συμμετοχή της στην 5η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης το 2015 και στο Culturescapes festival στη Bασιλεία το 2017.

Δίδαξε φωτογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. και εργάζεται ως σύμβουλος έκδοσης στα ταξιδιωτικά και εταιρικά περιοδικά του ομίλου της Καθημερινής.

Η τελευταία ενότητα φωτογραφιών του κυκλοφορεί σε βιβλίο με τον τίτλο “Texas – το πρόβλημα με την δική μας κατάσταση τώρα”.

Η τελευταία του επιμελητική δουλειά ήταν το Amour – μια ανάγνωση στο φωτογραφικό αρχείο του Νίκου Κεσσανλή, στο Σπίτι της Κύπρου το 2018.

Κατηγορία

Εκθέσεις

Τοποθεσία

Σάμος

Χώρος εκδήλωσης

Παράρτημα Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικολάου Βλιάμου 21, Καρλόβασι, Σάμος

Ημερομηνία

Παρασκευή, 8 Φεβρουάριος, 2019 - 17:00 εώς Σάββατο, 9 Φεβρουάριος, 2019 - 21:00

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg