Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2017 | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2017

Ξεκινάει την Κυριακή  1 Οκτωβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2017

Σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός, μια γιορτή πολιτισμού και ένα φόρουμ προβληματισμού και διαλόγου διαμορφώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2017 που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 6 Οκτωβρίου στη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από τη Χίο τη Σάμο, τη Λήμνο και την Ικαρία ως τους Φούρνους και τις Οινούσσες.

 Το 5ο AegeanDocs (2017) συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Αιγαίου- και το δήμο Λέσβου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

70 ταινίες σε πρώτη προβολή στο κοινό του Φεστιβάλ, 48 σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα και 20 ταινίες μικρού μήκους σε παγκόσμια πρεμιέρα. Αναλογικά με την αύξηση του αριθμού των ταινιών αυξήθηκαν και οι αίθουσες προβολών, που περιμένουν τους θεατές του Φεστιβάλ. Επτά αίθουσες στη Λέσβο: Δημοτικό Θέατρο, Σινεμά Αρίων, Αμφιθέατρο Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θεατράκι Χρυσομαλλούσας, Εργατική Λέσχη Λέσβου και Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας (Αγία Παρασκευή Λέσβου) και Λέσχη Βενιαμίν ο Λέσβιος (Πλωμάρι). Κι ακόμα τρείς στη Χίο, δύο στη Σάμο, και από μια αίθουσα στα υπόλοιπα νησιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Εντυπωσιακά αυξημένη είναι η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών. Με 42 καλεσμένους (12 δημιουργοί από το εξωτερικό και 30 από την Ελλάδα) έρχονται στο Φεστιβάλ για να συζητήσουν με το κοινό τις ταινίες τους.

Αναλυτικά οι ταινίες και το πρόγραμμα προβολών στο  ( www.aegeandocs.gr και facebook AegeanDocs).

Κεντρική παρουσιάστρια των συζητήσεων του AegeanDocs 2017 είναι  η Λενιώ Μυριβήλη, επ. καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι συζητήσεις με τους καλεσμένους στο Δημοτικό Θέατρο Λέσβου θα μεταδίδονται ζωντανά σε όλες τις αίθουσες στα 11 νησιά.

Οι 70 ταινίες είναι οργανωμένες σε 6 μεγάλα Αφιερώματα:
*100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Με καλεσμένους τους Φώτο Λαμπρινό, Η Μεγάλη Ουτοπία, (Ουκρανία, Ελλάδα), Polya Moshenska Tsvetayeva & Mayakovsky (Streets) -, (Ουκρανία, Ελλάδα), – Mina Mileva και Vesela Kazakov Τhe Beast is still alive, (Βουλγαρία).
 * Μεγάλο αφιέρωμα στην Εκπαίδευση, με δέκα ελληνικές και ξένες ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
* Δικαιώματα των Γυναικών, με πέντε ταινίες
* Μνήμη-Ιστορία, με δέκα ταινίες
* Αθλητισμός, με πέντε ταινίες
*Home New Home -Αφιέρωμα στο προσφυγικό με 20 ταινίες, που δημιούργησαν πρόσφυγες, μετανάστες και εθελοντές κινηματογραφιστές σε έξη περιοχές Λέσβος, Αττική, Σμύρνη (Τουρκία), Αμάν (Ιορδανία), Τύρος (Λίβανος), Ραμάλα-Γάζα (Παλαιστίνη). Τα εργαστήρια με την υποστήριξη του Anna Lindh Foundation, Goethe Institut και των δήμων Λέσβου και Αθήνας. Στη Λέσβο συνεχίστηκε για 4η χρονιά η λειτουργία της σχολής ντοκιμαντέρ «Φτιάξε τη Δική σου Ταινία» με την υποστήριξη του δήμου Λέσβου. Στην Αττική το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία», μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνίας για το προσφυγικό, με χορηγό επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

Κατηγορία

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Χώρος εκδήλωσης

νησιά Β. Αιγαίου

Ημερομηνία

Κυριακή, 1 Οκτώβριος, 2017 - 10:00 εώς Παρασκευή, 6 Οκτώβριος, 2017 - 23:00

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg