Πρόσκληση σε Hμερίδα με θέμα Η Οπτική του Φύλου στο Πανεπιστήμιο 18.5.2019 | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Πρόσκληση σε Hμερίδα με θέμα Η Οπτική του Φύλου στο Πανεπιστήμιο 18.5.2019

Το ΠΜΣ «Φύλο, Πολιτισμός και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας οργανώνει ημερίδα με θέμα "Η Οπτική του Φύλου στο Πανεπιστήμιο. Μια αναστοχαστική προσέγγιση".

Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΜΣ στόχος της ημερίδας είναι μια αναστοχαστική συζήτηση του τι μπορεί να σημαίνει η μελέτη των κοινωνικών σχέσεων «από τη σκοπιά του φύλου» με βάση την εμπειρία της διδασκαλίας και φοίτησης στο ΠΜΣ «Φύλο, Πολιτισμός και Κοινωνία».

Η ημερίδα που θα διοργανωθεί το Σάββατο  18 Μαϊου στο Αμφιθέατρο Γεωγραφίας στη Μυτιλήνη με προσκεκλημένες/ους απόφοιτες/οίτους του ΠΜΣ καθώς και διδάσκουσες/οντες που έχουν συμβάλλει με το έργο τους στη διαμόρφωση του σπουδών φύλου στην ελληνική ακαδημαϊκή συνθήκη έχει σκοπό να αναστοχαστεί πάνω σε θέματα που αφορούν σε:

•       Τη σύνδεση των ακαδημαϊκών στόχων του ΠΜΣ «Φύλο, Πολιτισμός και Κοινωνία» με το ευρύτερο ακαδημαϊκό αλλά και πολιτικό ελληνικό κοινωνικό/ιστορικό συμφραζόμενο.

•       Τον τρόπο με τον οποίο οι σπουδές στο ΠΜΣ συνδέονται με ακαδημαϊκές, επαγγελματικές και προσωπικές επιλογές των αποφοίτων του.

•       Τις μετατοπίσεις και διαφοροποιήσεις μιας προσέγγισης που υιοθετεί την «οπτική του φύλου» το χρονικό διάστημα από την ίδρυση του ΠΜΣ μέχρι σήμερα λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή συνθήκη.

http://www.sah.aegean.gr/event/herida_h_optiki_tou_fylou_sto_panepistimio/

Κατηγορία

Ημερίδες

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Αμφιθέατρο Γεωγραφίας, Μυτιλήνη, Λέσβος

Ημερομηνία

Σάββατο, 18 Μάιος, 2019 - 09:30

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg