Σχολή Επιστημών της Διοίκησης | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Σχολή Επιστημών της Διοίκησης

Χίος

H Σχολή Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου εδρεύει στη Χίο και ιδρύθηκε το 1997 με το Προεδρικό Διάταγμα 316/1997 (ΦΕΚ 223/Α’/04.11.1997).

Αρχικά τη Σχολή αποτέλεσαν το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, το παλαιότερο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών. Η Σχολή διευρύνθηκε το 2000 με την ίδρυση του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης και το 2017 με την ίδρυση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού. Το 2017 το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης εντάχθηκε στη νεοσύστατη Πολυτεχνική Σχολή.

Σήμερα η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης αποτελείται από τα Τμήματα:

  • Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ) www.ba.aegean.gr
  • Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ) www.stt.aegean.gr
  • Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (ΤΟΔΙΤ) www.tourem.aegean.gr

Η αποστολή της Σχολής είναι η εκπαίδευση των αυριανών στελεχών Επιχειρήσεων για όλους του κλάδους της Οικονομίας και ειδικά στους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Επίσης, η απόκτηση δεξιοτήτων στην  αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα και στις προκλήσεις που θέτει το εθνικό, περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που παράγεται από ερευνητικά ή αναπτυξιακά προγράμματα και μεταφέροντας  στην πράξη  τη μαθησιακή εμπειρία και αξιοποιώντας τις σχέσεις με τις κοινωνίες και τις οικονομίες του Αιγαίου, ενός Αρχιπέλαγους γνώσης, πολιτισμού και ευκαιριών.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση επιστημόνων της Διοίκησης, της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, που δεν δεσμεύονται από γεωγραφικούς ή κοινωνικούς περιορισμούς, καθώς η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και η καλλιέργεια δημιουργικού, κριτικού, καινοτομικού και επιχειρηματικού πνεύματος τους επιτρέπουν να θέτουν και να επιτυγχάνουν υψηλούς σκοπούς.

Τα Τμήματα της Σχολής, δραστηριοποιούμενα μέσα σε ένα φυσικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον που υποστηρίζει και εμπνέει τη γνώση, προσφέρουν σύγχρονες προπτυχιακές σπουδές στους επιστημονικούς κλάδους της διοίκησης επιχειρήσεων, της ναυτιλίας, των μεταφορών, του εμπορίου και του τουρισμού, διεπιστημονικές μεταπτυχιακές σπουδές που παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις της κοινωνίας και της οικονομίας και διδακτορικές σπουδές άρρηκτα συνδεδεμένες με την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης.

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) είναι τα ακόλουθα:

  • "Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ" (ΠΜΣ του ΤΔΕ) http://mba.aegean.gr/
  • "Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη – Executive ΜΒΑ" (ΠΜΣ του ΤΔΕ) http://emba.aegean.gr/
  • "Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας" (διατμηματικό ΠΜΣ των Τμημάτων Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, Γεωγραφίας, Περιβάλλοντος και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επισπεύδον το ΤΔΕ) http://tourism-pms.aegean.gr/
  • Sustainable Tourism Development: Heritage, Environment, Society (Ανάπτυξη Αειφόρου Τουρισμού: Πολιτισμική Κληρονομιά, Περιβάλλον, Κοινωνία) (διακρατικό, διιδρυματικό και διατμηματικό ΠΜΣ των Τμημάτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Γεωγραφίας και Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και  IREST του Universite Paris I Pantheon – Sorbonne, με επισπεύδον το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου) http://www.tourismheritage.hua.gr/
  • "Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο – ΝΑ.Μ.Ε." (ΠΜΣ του ΤΝΕΥ) http://name.aegean.gr/el
  • "Νέες Τεχνολογίες στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές" (διιδρυματικό ΠΜΣ του ΤΝΕΥ, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του  Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) http://ntst-aegean.puas.gr/

Αξιοποιώντας τη δυναμική των Τμημάτων της, η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης προωθεί τις μεταξύ τους συνέργειες, υποστηρίζει τις φοιτητικές πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες και, σε αλληλεπίδραση με την Πολυτεχνική Σχολή μέσω του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, το οποίο εδρεύει στη Χίο, προγραμματίζει και υλοποιεί δράσεις που προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας πάντα στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων που διαπρέπουν επιστημονικά, ακαδημαϊκά και επιχειρηματικά.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων της Σχολής, με έντονη την παρουσία τους στο νησί της Χίου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες επιστημονικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και έχουν υπό την αιγίδα τους τις φοιτητικές αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες που παρέχουν στους/ις φοιτητές/ριες τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τον αθλητισμό και τις τέχνες και αποτελούν πυρήνα ζωής και πολιτισμού και για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και για τη Χίο.

Οι φοιτητικές αθλητικές ομάδες, που δρουν στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου και συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα, είναι η  ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Β’ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 και η ομάδα ιστιοπλοϊας.

Οι φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Χίου είναι η θεατρική ομάδα που καλύπτει ανάγκες δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης των φοιτητών/ριών μέσα από τη θεατρική τέχνη, η κινηματογραφική ομάδα Cine-Aegean που προωθεί τον πολιτισμό μέσω της έβδομης τέχνης  και η μουσική μπάντα, με ρεπερτόριο rock, blues, funk. Επίσης, οι ομάδες ζωγραφικής και φωτογραφίας και η Aegean Upcyle Project, φοιτητική ομάδα που θα δραστηριοποιείται στις κατασκευές, χρηστικές και καλλιτεχνικές. 

Με πρωτοβουλία φοιτητών/ριών και διδασκόντων/ούσών έχουν συσταθεί και ομάδες με περιβαλλοντικά, οικολογικά και επιχειρηματικά ενδιαφέροντα. Πρόκειται για την Πανεπιστημιακή περιβαλλοντική ομάδα Aegean Greeners της οποίας η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία είναι συνεχώς αυξανόμενη, καθώς επίσης για την Πανεπιστημιακή ομάδα ακαδημαϊκής καινοτομίας Blue A.I.M., που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων και συνομιλεί με τις επιχειρηματικές δυνάμεις του νησιού.

 

Ανακοινώσεις σχολής:

https://forum.aegean.gr/viewforum.php?f=12

 

Τμήματα

Κοσμήτορας

Μαρία Λεκάκου - Καθηγήτρια

Γραμματεία

Αγγελική Αθανασίου

Τηλέφωνα

+30 2271035003

E-mail

sofb_gram@aegean.gr

Ιστοσελίδα

Διεύθυνση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Μιχάλων 8, 82132 Χίος

Current Style: Βασικό

espa.jpg