Ολοκλήρωση Σπουδών - Ανακήρυξη Πτυχιούχων/Διπλωματούχων | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ολοκλήρωση Σπουδών - Ανακήρυξη Πτυχιούχων/Διπλωματούχων

Ολοκλήρωση σπουδών

Οι φοιτητές και φοιτήτριες ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και ανακηρύσσονται πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι (αντίστοιχα για τα Τμήματα τετραετούς ή πενταετούς φοίτησης), όταν:

  • έχουν εξετασθεί επιτυχώς σε όλα τα απαιτούμενα από το πρόγραμμα σπουδών μαθήματα,
  • έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS) για τη λήψη πτυχίου ή διπλώματος, δηλαδή τουλάχιστον 240 ECTS για τα Τμήματα τετραετούς φοίτησης και τουλάχιστον 300 ECTS για τα Τμήματα πενταετούς φοίτησης. Εάν έχουν επιτύχει σε περισσότερα από τα απαιτούμενα μαθήματα για τη λήψη πτυχίου, έχουν το δικαίωμα, με υπεύθυνη δήλωση, να εξαιρέσουν μαθήματα επιλογής από την αναλυτική βαθμολογία τους και να μην συνυπολογιστούν αυτά στον βαθμό πτυχίου/διπλώματος.
  • έχουν δηλώσει υπεύθυνα ότι δεν επιθυμούν να εξεταστούν σε άλλο μάθημα.

Ανακήρυξη πτυχιούχου / διπλωματούχου

Η ανακήρυξη πτυχιούχου ή διπλωματούχου γίνεται βάσει της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της τελευταίας εξεταστικής περιόδου στην οποία συμμετείχε ο φοιτητής ή η φοιτήτρια. Για τα Τμήματα τα οποία περιέχουν στο Πρόγραμμα Σπουδών τους πτυχιακή/διπλωματική εργασία η εξεταστική περίοδος των οποίων ολοκληρώνεται σε μεταγενέστερη ημερομηνία από την εξεταστική περίοδο των υπόλοιπων μαθημάτων, τότε ως ημερομηνία ανακήρυξης θεωρείται η ημερομηνία ολοκλήρωσης της εξεταστικής περιόδου των πτυχιακών εργασιών στην οποία συμμετείχε ο φοιτητής ή η φοιτήτρια.

Δηλαδή, η ανακήρυξη πτυχιούχου ή διπλωματούχου γίνεται με την ολοκλήρωση των σπουδών και πριν ακόμη γίνει η ορκωμοσία και χορηγηθεί το πτυχίο/δίπλωμα.

Current Style: Βασικό

espa.jpg