AEGEAN Startups 2021 – 2022 Το Αιγαίο Καινοτομεί σε Τουρισμό, Πολιτισμό, Περιβάλλον και Πληροφορική | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

AEGEAN Startups 2021 – 2022 Το Αιγαίο Καινοτομεί σε Τουρισμό, Πολιτισμό, Περιβάλλον και Πληροφορική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μυτιλήνη,  21/03/2022

AEGEAN Startups 2021 – 2022

Το Αιγαίο Καινοτομεί σε Τουρισμό, Πολιτισμό, Περιβάλλον και Πληροφορική

Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η αγροτική ανάπτυξη και η πληροφορική. Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν περισσότερες από 50 προτάσεις, οι οποίες μορφοποιήθηκαν σε επιχειρηματικά σχέδια με τη συνεργασία μεντόρων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την αγορά.  Τα 10 καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως αναδείχθηκαν από τα στάδια του διαγωνισμού παρουσιάστηκαν στην τελική φάση που έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου 2022. Οι προτάσεις που ξεχώρισαν είναι οι εξής:

  • 1η Θέση στην Κατηγορία Α – Φοιτητές / Απόφοιτοι Πανεπιστημίου Αιγαίου, η πρόταση ROTA - Προσωποποιημένες ναυτικές διαδρομές” που ανέπτυξαν οι φοιτητές του ΠΜΣ «Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», Χ. Μπατζελής, Ι. Μελάς, Μ.Π. Ζαχαράκη και Ν. Φώτης-Φεράτης
  • 1η Θέση στην Κατηγορία Β - Ερευνητικές Ομάδες Πανεπιστημίου Αιγαίου, η πρόταση «SciDrone - Χαρτογράφηση απορριμμάτων σε παράκτιες ζώνες», που ανέπτυξε ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών Παν. Αιγαίου με μέλη τους Α. Μουστάκα, Κ.Τοπουζέλη και Α. Παπακωνσταντίνου.

Οι παραπάνω προτάσεις μοιράστηκαν το Βραβείο Επιχειρηματικότητας Ιωάννη Τσαμουργκέλη, με συνολικό έπαθλο 5000 ευρώ, προσφορά της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου  Αιγαίου. Ειδική διάκριση για την καινοτομική τους προσέγγιση έλαβαν οι προτάσεις:

  • ECOCup – Εφαρμογή επιβράβευσης η οποία λειτουργεί ως ένα οικολογικό σύστημα loyalty ανάμεσα σε καταναλωτές ροφημάτων & σε επιχειρήσεις παροχής ροφημάτων, που ανέπτυξαν οι Α. Κουκούλης, Α. Κατσαούνη, Ι. Μπράντ Ιωαννίδης και Γ. Αντωνόπουλος.
  • Cultural Fox Tales – Εφαρμογή Πολυμέσων για Αρχαιολογικούς Χώρους, που ανέπτυξαν οι Ν. Βαμβακίδης και Ε. Καραγιώργη.

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στη Σάμο, και υπεύθυνος των Aegean Startups δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργικότητα των φοιτητών μας στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και νέων από όλη την Ελλάδα, μας δείχνει το δρόμο για την ουσιαστική ανάπτυξη, που θα έρθει μέσα από την ίδρυση καινοτομικών επιχειρήσεων με κοινωνικό αποτύπωμα.  Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα Aegean Startups συμβάλλουν στην επιτάχυνση των ιδεών των φοιτητών και των ερευνητών μας, και τώρα συνεχίζονται σε συνεργασία με πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη».

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο www.aegean-startups.gr

 

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

21 Μαρ 2022

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Σάμος

Σχολή / Τμήμα

Βασικό αρχείο

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg