Μανώλης Μπαμπάτσικος | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Μανώλης Μπαμπάτσικος

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Ο κύριος Μανώλης Μπαμπάτσικος είναι επικεφαλής καλλιτέχνης και στέλεχος ανάπτυξης επιχειρήσεων με έντονο ενδιαφέρον σε έργα 3D Medical Animation που ειδικεύονται στην προσομοίωση όλων των τύπων χειρουργικών επεμβάσεων. Ξεκίνησε την εκπαιδευτική και επαγγελματική του σταδιοδρομία με προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και έπειτα συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στα Ψηφιακά Οπτικά Εφέ στο Πανεπιστήμιο του Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχεια, άρχισε να κυνηγά ένα προσωπικό όνειρο-στόχο για το πώς να συνδυάσει νέες τεχνολογίες οπτικοποίησης 3D γραφικών με τον ιατρικό κόσμο και να δημιουργήσει διαδραστικές εφαρμογές και βίντεο για ποικίλους επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς τομείς στον τομέα της Υγείας.

Η επαγγελματική του πορεία μετουσιώνεται σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς. Κατέχει 2 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ως Visual Effects Artist στα LEGO Games, όπου εργαζόταν για την Warner bros. και κερδιζοντας το 1ο παγκόσμιο βραβείο Bafta, 5 χρόνια εμπειρίας σε διάφορα ιατρικά έργα Animation, συνεργασίες με επαγγελματίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνωστών χειρουργών και τέλος πολυετή εμπειρία σε 3D ταινίες μικρού μήκους & διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο. Εξειδικεύθηκε στον συγκεκριμένο τομέα έχοντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα χειρουργών στην Ελλάδα. Η επαγγελματική του καριέρα εξελίχθηκε μέσω της συνεργασίας του με την ORamaVR, ως Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων. Στόχος του ήταν να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση στην ιατρική εκπαίδευση VR σε νέους χειρουργούς και εκπαιδευομένους. Επιπλέον, εκπλήρωσε το όνειρo του να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία με την ονομασία 3DMedWorld και μαζί με την ομάδα του έχει ως κύριο στόχο να δημιουργεί καινοτόμες δουλειές εξυπηρετώντας τις ανάγκες της Υγείας.

 
 
 
 

Current Style: Βασικό

espa.jpg