Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου

Ρόδος

Σας καλωσορίζουμε στον Συμβουλευτικό Σταθμό  Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΣΣΨΥ) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Είμαστε δίπλα σας από την αρχή έως το τέλος των σπουδών σας ...

Αν νοιώθετε την ανάγκη στήριξης, την ανάγκη να μοιραστείτε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς ή τους φόβους σας, επικοινωνήστε μαζί μας και δηλώστε συμμετοχή σε μια από τις ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ή ατομικής συμβουλευτικής. Στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης θα βρείτε ένα περιβάλλον ασφάλειας, πρόθυμο να σας υποδεχτεί και να σας στηρίξει.

O Σταθμός ...

O Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΣΣΨΥ) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου ιδρύθηκε το 2010 με πρωτοβουλία και απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΑΡΙΘΜ.17/04.06.2008)  και λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2011 έως σήμερα.

Το Κέντρο ...

λειτουργεί ως ένα πλέγμα ψυχολογικής στήριξης των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου μας καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να δώσουν λύσεις σε κάποια προσωπικά τους προβλήματα και αναζητούν βοήθεια ή επιθυμούν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους για σημαντικά θέματα που τους απασχολούν.

Το Κέντρο ...

δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ή ατομικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον απόλυτης εχεμύθειας και έχει ως στόχο να προάγει την επικοινωνία και μια δυναμική στήριξης.

Η Φοιτητική Ζωή ...

είναι μια δημιουργική περίοδος της ζωής που μας δίνει μεν τη δυνατότητα να ζήσουμε νέες εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα απαιτεί να προσαρμοστούμε στη συνθήκη του νέου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πλαισίου. Ο/η καθένας/καθεμία μας μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος/η με δυσκολίες που μπορεί να συνδέονται με τις προσωπικές μας σχέσεις, με αναπάντεχες απώλειες ή άλλα απρόσμενα γεγονότα.

Σε ποιους/ες απευθύνεται

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι μια υπηρεσία, η οποία ιδρύθηκε με στόχο να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει. Συγκεκριμένα, σου δίνει αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής σε ατομική και ομαδική συμβουλευτική και αφετέρου, σε πολιτισμικές και άλλες δραστηριότητες μαζί με άλλους/ες φοιτητές/τριες της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπηρεσίες - Δράσεις

Η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας.
Η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και ερευνητικών δραστηριοτήτων.
Η συνεργασία με Κέντρα Ερευνών και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης της τοπικής κοινωνίας .
Η σύνδεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την ευρύτερη κοινότητα της Ρόδου.
Το Εργαστήριο δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ειδικούς τα προβλήματα που τους αφορούν σε ατομικές συναντήσεις, που διενεργούνται σε ένα πλαίσιο απόλυτης εχεμύθιας.
Δράσεις στο επίπεδο της πρόληψης (ομάδες αγωγής ψυχικής υγείας, ομάδες ευαισθητοποίησης, ομάδες εθελοντισμού, σεμινάρια, ομιλίες). Στόχος των δράσεων αυτών είναι η βελτίωση της ζωής των φοιτητών και η προώθηση της ψυχοκοικοινωνικής ανάπτυξης.
Η παρέμβαση στο επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης (συμβουλευτική σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο). Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων που αναφύονται κατά την περίοδο της φοίτησης ( δυσκολία επικοινωνίας , αίσθηση απομόνωσης, ψυχοσωματικές αντιδράσεις, παρατεταμένη θλίψη, δυσκολία ένταξης στην ομάδα των συνομηλίκων, παρατεταμένο άγχος, δυσκολία συγκέντρωσης κ.λ.π.)

Που στεγάζεται

Για ραντεβού μπορείς να μας συναντήσεις στο Κτίριο Κλεόβουλος, στο ΙΣΟΓΕΙΟ (πρώην "Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας"), οδός Δημοκρατίας 1, Ρόδος

Διεπιστημονική ομάδα

Τσιμπιδάκη Ασημίνα, Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου
Νικαλάου Ελένη, Λέκτορας Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου
Τσαμπαρλή Αναστασία, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ωράριο

Mετά από επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τηλέφωνα

2241099096

E-mail

Current Style: Βασικό

espa.jpg