Φοιτητικά Δίκτυα | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Φοιτητικά Δίκτυα

AIESEC 

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός, μη κομματικός, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, εθελοντικός αποτελούμενος και διοικούμενος αποκλειστικά  από φοιτητές. Τα μέλη της AIESEC ζουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάπτυξης, που αποτελείται από συμμετοχή σε ομάδεςανάληψη ηγετικών θέσεων εντός του οργανισμού, πρακτική άσκηση στο εξωτερικό και διεθνές μαθησιακό περιβάλλον.

Ιδρύθηκε το 1948, στην Ελλάδα βρίσκεται από το 1956.

 

ESTIEM

Tι είναι η ESTIEM?

Η ESTIEM (European STudents of Industrial Engineering and Management) είναι ένας μη κομματικός, μη θρησκευτικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος έχει σαν στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των IEM φοιτητών, καθώς και τη γνωστοποίηση της ειδικότητάς μας στην αγορά εργασίας και τη σύνδεσή μας με αυτή. Αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές για φοιτητές και δικτυώνεται σε 49 χώρες της Ευρώπης έχοντας μέχρι στιγμής 65 LGs (Local Groups).

 

ΤΜΟΔ και ESTIEM

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης πρωτοασχολήθηκε με την ESTIEM το 2006, όταν 2 συμφοιτητές μας έδειξαν ενδιαφέρον γι' αυτό το διάσημο στην Ευρώπη οργανισμό. Μετά από προσπάθειες πολλών μηνών, καταφέραμε να είμαστε παρόντες στο Council Meeting (Γενική Συνέλευση των LGs) του Αμβούργου και να γίνουμε observers, φτάνοντας ένα βήμα από την ένταξή μας ως πλήρη μέλη στον οργανισμό, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2009.

Current Style: Βασικό

espa.jpg