Δελτίου Τύπου - Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στηρίζει τους/τις εκπαιδευτικούς | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Δελτίου Τύπου - Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στηρίζει τους/τις εκπαιδευτικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αξιοποιώντας διαχρονικά την επιστημονική του γνώση προς όφελος όχι μόνο της Επιστήμης αλλά και της Κοινωνίας, ανταποκρίθηκε και στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας του COVID-19 στη διάχυτη ανάγκη για πρόσθετη υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο έργο της έκτακτης και μαζικής από απόσταση εκπαίδευσης.

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και με βάση τη δομή, τη διάρκεια και τις προδιαγραφές του προγράμματος που αυτό καθόρισε, αναπτύξαμε και θέτουμε στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και όποιου/ας τυχόν ενδιαφέρεται, 10 διδακτικές ενότητες, που προσφέρουν συνοπτικά τα κύρια στοιχεία επιστημονικής γνώσης και έρευνας, συνοδευόμενα, όπου είναι εφικτό, και με εύχρηστες προτάσεις εφαρμογών τους στην εκπαιδευτική πράξη. Έτσι ο καθένας και η καθεμία μπορεί να αντλήσει από το πρόγραμμα ότι τυχόν είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο, είτε ως νέα γνώση, είτε ως θεωρητική πλαισίωση υφιστάμενης γνώσης και εμπειρίας.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εξειδικευμένα στην παιδαγωγική της από απόσταση σχολικής εκπαίδευσης, ως μία καθαρά εθελοντική προσφορά προς τους/τις εκπαιδευτικούς και ως ελάχιστη αναγνώριση και στήριξη του έργου τους στην παρούσα έκτακτη συνθήκη της πανδημίας.

Στο σύνδεσμο http://iep.edu.gr/el/deltia-typou-genika/anoikto-diadiktyako-mathima-eks-apostaseos-sxoliki-ekpaidefsi  έχει ήδη αναρτηθεί η σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον Πρόεδρο κ. Αντωνίου και τα στελέχη του οποίου ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη δυνατότητα να προσφέρουμε το ανοιχτό αυτό πρόγραμμα, στο οποίο μπορούν όλες και όλοι να έχουν πρόσβαση από το σύνδεσμο  https://elearn.aegean.gr.

 

Η Πρυτάνισσα

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

Ημερομηνία ανάρτησης

13 Μάιος 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg