Δελτίο Τύπου Απολογισμού 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου (21/05) | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Δελτίο Τύπου Απολογισμού 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου (21/05)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο: «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης», το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποίησε τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας, στον οποίο συμμετείχαν σχολικές μονάδες των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από τα νησιά Λέσβου, Χίου, Ρόδου, Λήμνου.

Ειδικότερα, 16 Ερευνητικές Ομάδες αποτελούμενες συνολικά από 125 μαθητές και με την πολύτιμη βοήθεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες, βρήκαν τον χρόνο, τον τρόπο, τη διάθεση, αλλά και τη φαντασία, με συνεργατικό πνεύμα, να αποδείξουν ότι η απόσταση μεταξύ των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης στη χώρα μας δεν είναι μεγάλη, καθώς και ότι η έρευνα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτέλεσε και θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.

Οι άκρως ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των εργασιών που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν με ένα συμβολικό ποσό για την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής (STΕΑM) πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στις 21/05/2021.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,   Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) Αναστάσιος Εμβαλωτής, καθώς και η Περιφερειακή Διευθύντρια Περιφερειακής  Διευθύντριας  Α/θμιας  &  Β/θμιας  Εκπαίδευσης  Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριες, τους/τις Υπεύθυνους/ες Εκπαιδευτικούς και όλες/όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον 1Ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ημερομηνία ανάρτησης

24 Μάιος 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg