Δελτίο Τύπου - Μαζί και πάλι, με ασφάλεια | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Δελτίο Τύπου - Μαζί και πάλι, με ασφάλεια

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζί και πάλι, με ασφάλεια

 

Με μεγάλη χαρά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  μετά από τη μακρά περίοδο από απόσταση εκπαιδευτικής διαδικασίας, υποδέχτηκε χθες τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του και πάρα τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες πανδημίας, το νέο αυτό ξεκίνημα εξελίσσεται πολύ ομαλά.  Αυτό οφείλεται κατεξοχήν στην υποδειγματική και υπεύθυνη στάση και αγαστή συνεργασία των φοιτητών και φοιτητριών μας, των διδασκόντων και διδασκουσών μας και όλων των λοιπών μελών της κοινότητάς μας και ευχαριστούμε τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά για την εξαιρετική συνεργασία!

 

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιό μας έχει μεριμνήσει για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και προστασίας.  Με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών έχει εξασφαλιστεί   καθαριότητα, εξαερισμός και απολύμανση όλων των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων μετά από κάθε μάθημα, καθώς και των κοινόχρηστων χώρων και χώρων υγιεινής αντίστοιχα. Έχει επίσης οργανωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς ο συστηματικός έλεγχος των εισερχομένων σε κάθε κτήριο των έξι ακαδημαϊκών μονάδων μας όπου πραγματοποιείται η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ελάχιστα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών κατά την αρχή της ημέρας αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατόν και πιστεύουμε ότι θα μετριαστούν σημαντικά με την πάροδο του χρόνου και τη σχετική εξοικείωση. Τέλος, το Πανεπιστήμιο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει διαμορφώσει όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που αφορούν στις διαδικασίες για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων covid-19.

 

Χαιρετίζουμε με θέρμη το γεγονός που προκύπτει από τους ελέγχους ότι η πλειονότητα των μελών της κοινότητάς μας και δη των φοιτητών/τριών μας έχει εμβολιαστεί και για άλλη μια φορά καλούμε όσες και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, ως στάση ατομικής ευθύνης αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν αισιόδοξους/ες ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, προς όφελος των φοιτητών και φοιτητριών μας και όλων των μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας που υπηρετούν και υποστηρίζουν την ποιοτική διδασκαλία και έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Καλό μας ξεκίνημα, καλή μας συνέχεια!

 

Η Πρυτάνισσα

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Ημερομηνία ανάρτησης

12 Οκτ 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg