ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σπουδάζω με Υποτροφία στην Σάμο στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σπουδάζω με Υποτροφία στην Σάμο στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σπουδάζω με Υποτροφία στην Σάμο στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Τα Τμήματα της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με χαρά ανακοινώνουν ότι το Πρόγραμμα «Η Σάμος στηρίζει τους φοιτητές της» θα απονείμει υποτροφίες των 10.000€ στους αριστούχους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021 - κατηγορίας ΓΕΛ 90% - στα Τμήματα της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των οποίων τα μόρια εισαγωγής ξεπερνούν τα 15.000.

Το Πρόγραμμα αφορά τους νέους εισακτέους για το ακαδημαϊκό έτους 2021 - 2022 των παρακάτω Σχολών και Τμημάτων της Σάμου:

Πολυτεχνική Σχολή: Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (http://www.icsd.aegean.gr)

Σχολή Θετικών Επιστημών: Τμήμα Μαθηματικών (http://www.math.aegean.gr) και Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (http://www.actuar.aegean.gr)

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης εισαγωγής των αριστούχων επιτυχόντων πρωτοετών φοιτητών για το 2021 από τα μόρια εισαγωγής που θα συγκεντρώσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χωρίς κανένα άλλο οικονομικό ή κοινωνικό κριτήριο. Σε περίπτωση που οι διαθέσιμοι πόροι δεν επαρκούν να καλύψουν το σύνολο των φοιτητών/τριών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με βάση τη σειρά κατάταξης.

Τα τροφεία θα αποδίδονται τμηματικά και αναλογικά κάθε έτος βάσει της ελάχιστης διάρκειας σπουδών κάθε Τμήματος, αφού όμως οι υπότροφοι καλύπτουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Έχουν βαθμολογηθεί επιτυχώς σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 45 διδακτικές ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες (ECTS) μέχρι και την ολοκλήρωση της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου εκάστου προηγούμενου έτους μετά το έτος εισαγωγής.
  2. Η μέση βαθμολογία τους στα μαθήματα του προηγούμενο έτους είναι μεγαλύτερη ή ίση του 7.

 

Οι υποτροφίες αυτές δεν σχετίζονται με τυχόν άλλες υποτροφίες των φοιτητών/τριών ή των δικαιωμάτων τους σε δράσεις φοιτητικής μέριμνας, όπως διαμονή σε εστίες ή δωρεάν σίτιση κ.ο.κ.

Η παραπάνω υποτροφία χορηγείται υπό την αίρεση διαθέσιμων πόρων και δύναται να διαφοροποιηθεί με απόφαση της Συνέλευσης του κάθε Τμήματος.

 

Εκ μέρους των Τμημάτων

Καθηγητής Κων/νος Χουσιάδας, Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών  

Καθηγητής Δημοσθένης Βουγιούκας, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Καθηγητής Στυλιανός Ξανθόπουλος, Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών            

 

29/7/2021

Ημερομηνία ανάρτησης

29 Ιουλ 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg