Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση ICOMOS με τίτλο "To αξιακό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης χώρων και μνημείων εξόρυξης στην αρχαιότητα. Παρούσες χρήσεις, μελλοντικές συνέργειες" | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση ICOMOS με τίτλο "To αξιακό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης χώρων και μνημείων εξόρυξης στην αρχαιότητα. Παρούσες χρήσεις, μελλοντικές συνέργειες"

Το Ελληνικό ICOMOS σας προσκαλεί στη διεθνή επιστημονική συνάντηση με τίτλο "To αξιακό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης χώρων και μνημείων εξόρυξης στην αρχαιότητα. Παρούσες χρήσεις, μελλοντικές συνέργειες", την οποία διοργανώνει σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών που φέτος είναι αφιερωμένη στο αγροτικό τοπίο (rural landscape) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η παρουσίαση του θέματος διαρθρώνεται σε στρογγυλές τράπεζες με θεματικές ενότητες που αφορούν σε αρχαίους τόπους εξόρυξης σε ολόκληρη της Ελλάδα, στις σύγχρονες θεωρήσεις και χρήσεις τους, καθώς και στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισής τους.

Η επιστημονική συνάντηση θα διεξαχθεί στις 29-30 Νοεμβρίου 2019. Οι εργασίες της πρώτης μέρας θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα) και της δεύτερης στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. 

Εκ μέρους του Ελληνικού ICOMOS 

Δρ Α.Νακάσης, Πρόεδρος

Δρ Ε.Κόρκα, Μέλος του ΔΣ, Υπεύθυνη για Διεθνή Θέματα

 

 

   
   

Ημερομηνία ανάρτησης

27 Νοε 2019

Είδος ανακοίνωσης

Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Current Style: Βασικό

espa.jpg