ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Αιγαίου δηλώνει τη δυναμική της παρουσία στις επικείμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές, επιβεβαιώνοντας τη διασύνδεση του Ιδρύματος με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών αλλά και με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και μέσω της εκτενούς και ενεργούς συμμετοχής μελών του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού που συμμετέχουν ως υποψήφιοι/ες στις εκλογές αυτές.

 Η Πρυτανική Αρχή συναντήθηκε με εκπροσώπους και υποψηφίους/ες συνδυασμών Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και με τους δύο υποψήφιους Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, τον Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος Γιάννη Σπιλάνη και τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας Στράτο Γεωργούλα. Η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, ενημέρωσε όλους και όλες για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πως αυτές επηρεάζουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τόνισε τη συνεισφορά του Ιδρύματος στα νησιά μας και την αναγκαιότητα άμεσης και πολυδιάστατης στήριξης του από τους Δήμους των νησιών και τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Γ. Σπιλάνη και υποψηφίων της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» με την Πρυτάνισσα η συζήτηση στράφηκε γύρω από την ανάγκη στενής συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα διοικητικής οργάνωσης, καινοτομίας, δια βίου εκπαίδευσης ενδυνάμωσης της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω start ups κλπ στη προσπάθεια ενδυνάμωσης της αναπτυξιακής πορείας της Περιφέρειας. Ο κ. Σπιλάνης υπογράμμισε ότι το μέλλον των νησιών του Β. Αιγαίου εξαρτάται από την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικού κόσμου, πανεπιστημιακής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας ενεργοποιώντας τον αναπτυξιακό έλικα. Αυτό σημαίνει συμμετοχική αυτοδιοίκηση στη πράξη. Η ελκυστικότητα των νησιών περνά μέσα από υψηλής ποιότητας υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος όπως έρευνας, καινοτομίας, δια βίου μάθησης και υγείας, αλλά και μεταφορών, επικοινωνιών και ενέργειας.

Στη συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Στράτου Γεωργούλα και υποψηφίων του «Άλλου Δρόμου» με την Πρυτάνισσα τονίστηκε η σημασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τις κοινωνίες των νησιών μας ως φορέα παιδείας και πολιτισμού, ως θεσμού μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, μιας δια βίου διαδικασίας, διαφορετικής από την επαγγελματική κατάρτιση, η οποία αποβλέπει, όπως είχε σημειώσει ο Χούμπολτ, στη διαμόρφωση του υποκειμενικού παράγοντα ώστε κάθε άτομο να μπορεί να πραγματώσει τις δυνατότητες που έχει μέσα του σαν άνθρωπος, για να επιτύχει την "τελική αποστολή της ανθρώπινης ύπαρξης... την απόδοση όσο το δυνατόν πληρέστερου περιεχομένου στη ζωή του κάθε ατόμου....» η οποία μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσω των δεσμών του ατόμου με τον κόσμο γύρω του, με την κοινωνική προσφορά. 

Η Πρυτανική Αρχή εύχεται σ’ όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψηφίους μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καλή επιτυχία, προς όφελος και του Πανεπιστημίου μας και των τοπικών κοινωνιών μας!

Ημερομηνία ανάρτησης

24 Μάιος 2019

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Current Style: Βασικό

espa.jpg