Εκδήλωση Εορτασμού 20 χρόνων Τμήματος Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εκδήλωση Εορτασμού 20 χρόνων Τμήματος Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση Εορτασμού 20 χρόνων

Τμήματος Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου με Ημερίδα στο κατάμεστο μεγάλο Αμφιθέατρο του κτιρίου του Τμήματος. Μετά το χαιρετισμό που απεύθυναν ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Δ. Παπαγεωργίου και ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και Καθηγητής του Τμήματος Γ. Τσιρτσής ακολούθησε παρουσίαση της ιστορίας και των δραστηριοτήτων του Τμήματος με βασικό ομιλητή το θεμελιωτή  και πρώτο Πρόεδρο του Τμήματος Ομότιμο Καθηγητή Μιχάλη Καρύδη, ενώ σύντομες εισηγήσεις έγιναν από τον Καθηγητή Βασίλη Ζερβάκη, Πρόεδρο του Τμήματος και τον καθηγητή Αντώνη Βελεγράκη, Διευθυντή του ΠΜΣ «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών».

Με στόχο την ανάδειξη της σχέσης του Τμήματος με την αγορά εργασίας, ως προσκεκλημένοι ομιλητές συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους σημαντικότερους ερευνητικούς φορείς της χώρας στην Ωκεανογραφία και τις Θαλάσσιες Βιοεπιστήμες: ο Δρ Άρης Καραγεώργης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και ο Δρ Σωτήρης Ορφανίδης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.). Επιπλέον, προσκεκλημένοι ομιλητές της ημερίδας ήταν η απόφοιτος του Τμήματος κα Εύα Πασακαλίδου, ως εκπρόσωπος ιδιωτικού φορέα, καθώς και ο Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και απόφοιτος του Τμήματος, Πέτρος Μπιτσικώκος, εκπροσωπώντας την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ομιλίες από το Σύλλογο Αποφοίτων, το Σύλλογο Φοιτητών “Νίκος Καββαδίας”, ενώ παρουσιάστηκε μέρος της ερευνητικής δραστηριότητας του Τμήματος από υποψήφιους διδάκτορες. Στην συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν απόφοιτοι του Τμήματος που παρουσίασαν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους απασχόληση σε ένα μεγάλο εύρος τομέων. Αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης αποφοίτων από το εξωτερικό, οι οποίοι τόνισαν την βοήθεια που έλαβαν από το Τμήμα σε κάθε αναγκαίο βήμα για την εξέλιξή τους, τόσο μέσω του περιεχομένου του προγράμματος σπουδών, όσο και από τους καθηγητές τους.

Ακολούθησε πάρτυ στον υπαίθριο χώρο του Λόφου Πανεπιστημίου με ζωντανή μουσική από μουσικά σχήματα της Μυτιλήνης στα οποία συμμετέχουν φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος.

Η εορταστική εκδήλωση, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ανάδειξε το πνεύμα ομοθυμίας και συνεργατικότητας που διέπει τις σχέσεις μεταξύ ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών/αποφοίτων του Τμήματος. Μέχρι την επόμενη ημερομηνία σταθμό, η ακαδημαϊκή οικογένεια του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών θα συνεχίζει τη συνεισφορά της στην Ελληνική κοινωνία και στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

 

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

23 Μάιος 2019

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Λέσβος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg