ΕΛΙΔΕΚ: Δελτίο Τύπου για τη Συμμετοχή του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην Εμβληματική Εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου – Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης 2022» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΕΛΙΔΕΚ: Δελτίο Τύπου για τη Συμμετοχή του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην Εμβληματική Εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου – Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης 2022»

Συμμετοχή του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην Εμβληματική Εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου – Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης 2022»

Τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2022, η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγήτρια Ξένη Χρυσοχόου και η Διευθύντρια του Ιδρύματος, Δρ. Κατερίνα Κουραβέλου, παρευρέθηκαν στην Διημερίδα «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου – Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης 2022», η οποία έλαβε χώρα δια ζώσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Στο πλαίσιο του ευρύτερου σκοπού της εκδήλωσης, ο οποίος είναι η σύνδεση της έρευνας με τις ανάγκες της κοινωνίας και η διάχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, η Πρόεδρος του Ε.Σ., κ. Χρυσοχόου στην εισήγηση της με τίτλο: «Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. ως εργαλείο στήριξης της Έρευνας και της Καινοτομίας. Εστιάζοντας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο», ανέφερε:

«Αποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την πρόσκληση του Πανεπιστήμιου Αιγαίου να συμμετέχουμε στην εμβληματική αυτή εκδήλωση. Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας που μέσα από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της στο Επιστημονικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση διοικεί το ίδρυμα και στηρίζει την έρευνα περιέργειας. Το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της εξαιρετικής ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα πανεπιστήμια. Η στήριξη από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ έρχεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του σε όλους τους
τομείς και ιδιαίτερα στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και αναδεικνύει πώς μπορεί η επιστημονική κοινότητα να συνεισφέρει μέσω της βασικής έρευνας στην επιστημονική γνώση την καινοτομία και την ανάπτυξη της χώρας».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η κ. Κουραβέλου, Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., συνομίλησε μεταξύ άλλων με δικαιούχους του Ιδρύματος, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζονταν στον εκθεσιακό χώρο.
 

Ημερομηνία ανάρτησης

6 Ιουν 2022

Είδος ανακοίνωσης

Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Βασικό αρχείο

Current Style: Βασικό

espa.jpg