Επίσκεψη Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Επίσκεψη Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη Αμερικανικών Πανεπιστημίων

στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Ρόδο

 

Με ιδιαίτερη χαρά, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υποδέχθηκε στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Ρόδου αντιπροσωπεία Αμερικανικών ΑΕΙ στο πλαίσιο του «Pharos Summit 2022» με σκοπό τη διερεύνηση προοπτικών συνεργασίας.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπροσώπησαν η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, η Αντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου, οι Κοσμήτορες των Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών Καθ. Ι. Σεϊμένης, Επιστημών της Διοίκησης Καθ. Μαρία Λεκάκου, Θετικών Επιστημών Αν. Καθ. Στ. Ξανθόπουλος, Πολυτεχνικής Σχολής Αν. Καθ. Π. Καβάσαλης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  Καθ. Π. Σταμάτης και Κοινωνιολογίας Καθ. Μ. Μαραγκουδάκης, καθώς και οι Αν. Πρόεδροι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Καθ. Α. Σοφός και του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Καθ. Στεφανάκης.    

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου 14 εκπρόσωποι των 13 Πανεπιστημίων California Polytechnic State University, Columbia University, Harvard University, Indiana University, Michigan State University, University of Alabama, University of California, Berkeley, University of Cincinnati, University of Delaware, University of Illinois at Urbana-Champaign, University of South Alabama, Widener University και York College of Pennsylvania.

Η Πρυτάνισσα, Καθ. Χρυσή Βιτσιλάκη, παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Ιδρύματος που συνδέονται με διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες, τις προοπτικές επέκτασης και ενδυνάμωσής τους, εστιάζοντας στον στρατηγικό στόχο της διεθνοποίησης και στις δράσεις για την ανάπτυξη διεθνών εκπαιδευτικών και ερευνητικών συνεργασιών του Ιδρύματος με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς του εξωτερικού. Επίσης, τόνισε  ότι ο στρατηγικός στόχος της διεθνοποίησης του Π.Α που ήταν από τις προτεραιότητες της Πρυτανικής Αρχής συνεχίζει να εκπληρώνεται μέσα από τέτοιες ποιοτικές συνεργασίες υψηλού επιπέδου.

Εκ μέρους της Αμερικανικής αντιπροσωπείας, ο Καθ.  John Papapolymerou από το Michigan State University αναφέρθηκε στους στόχους της επίσκεψης του κλιμακίου των Αμερικανικών Πανεπιστημίων και οι εκπρόσωποι όλων των πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην συνάντηση παρουσίασαν εν συντομία την πολιτική τους και τις προτάσεις τους για πιθανές  διμερείς συνεργασίες στα πεδία της διοίκησης, της πληροφορικής, της διατροφής, των κοινωνικών επιστημών κ.λ.π.

Στo πλαίσιο των  συνεργασιών περιλαμβάνονται η   εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών, η   συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών/τριών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στο Ίδρυμά μας, η   ανταλλαγή φοιτητών/τριών, αλλά και ακαδημαϊκού και λοιπού προσωπικού, καθώς και λοιπές συνεργασίες που θα συμβάλλουν στη μεταφορά τεχνογνωσίας και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών, μιας και ο νέος νόμος ενθαρρύνει τη διεθνοποίηση και την καθιστά στρατηγική προτεραιότητα δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας αγγλόφωνων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Τμημάτων.

 

Ρόδος 10/11/2022

Η Πρυτάνισσα,

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Ημερομηνία ανάρτησης

10 Νοε 2022

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg