ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΜΩΡΑΛΗΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΜΩΡΑΛΗΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΩΡΑΛΗΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ»

Το Σάββατο 9 Οκτώβρη 2021, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, επίσημη προσκεκλημένη του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, Α. Λυμπέρη, παρευρέθηκε στην  επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τη Σάμο.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η προβολή του ιστορικού της ίδρυσης και ανάπτυξης των τμημάτων της ακαδημαϊκής Μονάδας της Σάμου, στο Καρλόβασι. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναδείχθηκε η σπουδαιότητα του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, η αναγκαιότητα της ύπαρξης – διατήρησής του και των ενεργειών που επιβάλλεται να γίνουν απ’ όλους τους φορείς, σε επίπεδο τοπικό και εθνικό, για την ενδυνάμωση αυτού του μοναδικού έως τώρα αναπτυξιακού έργου που έχει γίνει στην Σάμο.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: ο πρώην Βουλευτής Ν. Σάμου και Καθηγητής του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Σεβαστάκης, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, ο Κοσμήτορας του Τμήματος Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Στυλιανός Ξανθόπουλος, ο Καθηγητής, πρώην Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος, Νίκος Χατζησάββας, η πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου,  κα Ελένη Παπαγρηγορίου και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου , κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, οι οποίοι ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό της εκδήλωσης.

Στην τοποθέτησή του, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Αποστόλης Δημητρόπουλος αναφερόμενος και αυτός στον ρόλο του Πανεπιστημίου, έδωσε την διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η κυβέρνηση θα στηρίξουν έμπρακτα τα τρία περιφερειακά πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρωτίστως για λόγους εθνικής σημασίας.

Η Πρυτάνισσα, επεσήμανε ότι με την αγαστή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, την εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου και των λοιπών κοινωνικών εταίρων με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκύπτουν τα θετικά αποτελέσματα που οδηγούν στην εδραίωση του Πανεπιστημίου του Αρχιπελάγους και την ανάδειξή του  ρόλου του,  ως θεσμού αξιών, ως οργανικού μέλους των τοπικών κοινωνιών, αλλά και ως μοχλού καινοτομίας και πυλώνα κοινωνικής ανάπτυξης.

Ημερομηνία ανάρτησης

26 Οκτ 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg