Επιμορφωτικό σεμινάριο «Ενίσχυση ατόμων τρίτης ηλικίας», | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Ενίσχυση ατόμων τρίτης ηλικίας»,

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ»

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ενίσχυση ατόμων τρίτης ηλικίας», το οποίο διεξήχθη στη Μυτιλήνη και συγκαταλέγεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθυνόταν σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες φυσικής, ψυχολογικής και τεχνολογικής ευεξίας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκαν μαθήματα γιόγκα, αναπνευστικών ασκήσεων, διατροφής, τεχνολογικών δεξιοτήτων, τέχνης, ομαδικής καθοδήγησης και ενσυνειδητότητας με σκοπό οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε δραστηριότητες που ενδυναμώνουν την φυσική και ψυχολογική ευεξία τους, καθώς και τις γνώσεις τους στον χειρισμό ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο αποτελεί συνέχεια του έργου “Wise Life: Raising Awareness on Age Dicrimination” που υλοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα διάκρισης που σχετίζονται με την ηλικία, την καταπολέμηση αυτού του είδους των διακρίσεων και την ενσωμάτωση των ηλικιωμένων στα πλαίσια της κοινωνίας.

Μυτιλήνη, 27.09.2023

Ο Πρόεδρος του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.,

Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ημερομηνία ανάρτησης

27 Σεπ 2023

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Βασικό αρχείο

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg