Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Διημερίδα της ΜΟ.Δ.Ι.Π. του Πανεπιστημίου ΑΙγαίου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Διημερίδα της ΜΟ.Δ.Ι.Π. του Πανεπιστημίου ΑΙγαίου

Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Διημερίδα  της ΜΟ.Δ.Ι.Π. του Πανεπιστημίου ΑΙγαίου

 Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις 3 και 4 Νοεμβρίου του 2021 την  Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Διημερίδα με θέμα:

           «Διασφάλιση ποιότητας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Η λειτουργία και ο ρόλος των ΜΟ.ΔΙ.Π.»

 Η πρώτη ημέρα της Διημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις και συζήτηση για τη  λειτουργία των γραφείων ΜΟ.Δ.Ι.Π. με τη συμμετοχή των  Αντιπρυτάνεων/ισσών - Προέδρων των ΜΟ.Δ.Ι.Π. και του προσωπικού των Γραφείων, ενώ η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε σειρά ομιλιών από εκπροσώπους  ευρωπαϊκών θεσμών, εισηγήσεις και στρογγυλό τραπέζι με τη  συμμετοχή των Πρυτάνεων/ισσών των Ιδρυμάτων και των Αντιπρυτάνεων-ισσών - Προέδρων των ΜΟ.ΔΙ.Π. 

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που συμμετείχαν ήταν: European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA)/ European University Association (EUA)/ European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR)/ Erasmus Student Network (ESN)/European Student Union (ESU).

 

 Οι εργασίες της  Διημερίδας ανέδειξαν ότι οι διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας αφορούν τα Ιδρύματα σε όλο το εύρος των λειτουργιών, υπηρεσιών και δράσεών τους, συνδέονται με την εκπαιδευτική πολιτική για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συνδέουν τα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη κάτω από κοινές στοχοθεσίες και δεσμεύσεις, μπορούν να συναρτώνται με την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή & διοικητική κουλτούρα κάθε Ιδρύματος, έχουν ανάγκη  τη συνεργασία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και δεν μπορούν να παρακάμψουν την κριτική κατανόησή τους, καθώς οι διαδικασίες αυτές αποκτούν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη των Ιδρυμάτων. Είναι σημαντικό, στο πλαίσιο αυτό, να τονιστεί ο καθοριστικός ρόλος των φοιτητικών κοινοτήτων, καθώς κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ποιότητας στο Πανεπιστήμιο έχει ως κίνητρο και τελικό αποδέκτη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.  

 

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας μεταδόθηκαν διαδικτυακά και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=_xKtRj4o7BU

 

Για το  πλήρες υλικό της Διημερίδας καθώς και τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων/ουσών και για τις δύο ημέρες, μπορείτε να δείτε εδώ:

Ευρωπαϊκή Δι-ημερίδα Διασφάλισης Ποιότητας στα ΑΕΙ 3-4/11/2021 | Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας - ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου (aegean.gr)

Καθ. Έλενα Θεοδωροπούλου

Αντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων

& Φοιτητικής Μέριμνας

 

Ημερομηνία ανάρτησης

11 Ιαν 2022

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Current Style: Βασικό

espa.jpg