Η Φοιτητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην 3η θέση του Εθνικού Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2021». | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Η Φοιτητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην 3η θέση του Εθνικού Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2021».

Η Φοιτητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην 3η θέση του Εθνικού Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2021».

Η επιχειρηματική ιδέα farmit.gr την οποία ανέπτυξε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέκτησε την τρίτη θέση στον εθνικό φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2021» του Junior Achievement Greece, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «JA Start Up».

 

Ο Εθνικός Τελικός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον αρμόδιο Υφυπουργό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κ. Άγγελο Συρίγο να παρίσταται στη βράβευση των ομάδων. Την έναρξη του διαγωνισμού κήρυξε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. 

 

Η farmit.gr αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που στόχο έχει τη διασύνδεση των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα με τους καταναλωτές. Οι παραγωγοί απολαμβάνουν μεγαλύτερη έκθεση των προϊόντων τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και αποκτούν πρόσβαση σε προσαρμοσμένα δεδομένα για τις πωλήσεις τους σε κάθε περίοδο. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, όπως τον τρόπο καλλιέργειας, και μπορούν να επιλέξουν είτε την κατ’ οίκον διανομή είτε την παραλαβή από το αγρόκτημα.

Η αναγνωρισιμότητα και η αποδοχή της farmit.gr είναι ήδη εντυπωσιακή, μιας και περισσότεροι από 150 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ομάδα, ζητώντας να ενταχθούν στην πλατφόρμα, μόλις αυτή τεθεί σε λειτουργία.

 

Η φοιτητική ομάδα της farmit.gr αποτελείται από τους:

Κατσακιώρη Δημήτριο – Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης

Φωτίου Μαργαρίτα – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Κουφόπουλο Φίλιππο – Τμήμα  Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης

Γιαννακοπούλου Έλενα - Τμήμα  Περιβάλλοντος

Τροβιά Δημήτριο – Τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων

 

Τον συντονισμό και την καθοδήγηση της farmit.gr είχε ο κ. Ιωάννης Κίνιας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Καινοτόμου Εκπαίδευσης.

 

Το ταξίδι της  farmit.gr στον διαγωνισμό δεν τελειώνει εδώ, μιας και φέτος, για πρώτη φορά, οι ομάδες που κερδίζουν τη 2η και την 3η θέση στους εθνικούς του JA Start Up σε κάθε χώρα, μπορούν να διεκδικήσουν το Public Choice Award, ένα ειδικό βραβείο στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού JA Europe Enterprise Challenge 2021, τον οποίο θα διοργανώσει το Junior Achievement Λιθουανίας.

 

Ένα Μεγάλο Μπράβο στα Παιδιά μας και Καλή Επιτυχία στα επόμενα βήματά τους!

Ημερομηνία ανάρτησης

31 Μάιος 2021

Είδος ανακοίνωσης

Βραβεία / Διακρίσεις
Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg