Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίσης (10ο Συνέδριο της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας, HELECOS 10) | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίσης (10ο Συνέδριο της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας, HELECOS 10)

Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίσης

(10ο Συνέδριο της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας, HELECOS 10)

 

Σχεδόν 30 χρόνια έχουν περάσει από τη Σύνοδο του Ρίο (1992) και την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διατήρηση της Βιολογικής Ποικιλότητας. Όταν η «Δεκαετία για τη Βιοποικιλότητα» (2011-2020), όπως ορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έδινε τα ηνία στην «Δεκαετία της Αποκατάστασης των Οικοσυστημάτων», οι σταθερές της ζωής μας είχαν ήδη αρχίσει να κλονίζονται. Το έτος 2020, είδαμε κρίσεις που προϋπήρχαν να βαθαίνουν, είδαμε την ανάδυση νέων κρίσεων, την επανάληψη ξεχασμένων προειδοποιήσεων και πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα να ανατρέπονται. Η επιστήμη της Οικολογίας οφείλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων αξιοποιώντας νέες προσεγγίσεις, μεθόδους και τεχνολογίες. Το 10ο Συνέδριο της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας (HELECOS 10) στοχεύει στην ανάδειξη συναφών επιστημονικών εξελίξεων και δράσεων που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια, με προσεγγίσεις τόσο θεωρητικές όσο και εφαρμοσμένες. Στοχεύει ακόμη σε αξιολόγηση των επιτευγμάτων τους σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί καθώς και στην αναζήτηση τάσεων και προοπτικών για το μέλλον. Το HELECOS 10, με τίτλο «Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίσης», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 14-17 Οκτωβρίου 2021 υπό την αιγίδα  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το  HELECOS 10 συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Οικολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ζωολογική και την Ελληνική Βοτανική Εταιρεία. 

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου HELECOS 10 είναι ενεργή και βρίσκεται στη διεύθυνση www.helecos10.gr

Φόρμα εγγραφών: https://bit.ly/2TYgleQ

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή και κόστος: https://bit.ly/3rb5BFR

Οδηγίες πληρωμής: https://bit.ly/3rb5xpB

Διαδικασία υποβολής περιλήψεων: https://bit.ly/3kwUyWn

Μπορείτε να υποβάλετε περιλήψεις μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2021

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email, στο helecos.10@gmail.com

 

Όποιος/α θέλει να οργανώσει μια ειδική συνεδρία, μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα και να επικοινωνήσει στο email του συνεδρίου.

 

Η οργανωτική επιτροπή του HELECOS 10

 

Ημερομηνία ανάρτησης

7 Σεπ 2021

Είδος ανακοίνωσης

Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg