Ολοκλήρωση Θερινού Σχολείου Νάξου «Νησιωτικότητα, Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ολοκλήρωση Θερινού Σχολείου Νάξου «Νησιωτικότητα, Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου «Νησιωτικότητα, Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές», που διεξήχθη στη Χώρα της Νάξου από τις 08/7/2019 έως τις 21/7/2019.

Το Θερινό Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για 14η συνεχή χρονιά με την συμμετοχή 20 Καθηγητών από 11 Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και την ενεργό στήριξη του  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και επίσης την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Η συμμετοχή των τριάντα φοιτητών ήταν δωρεάν και εκτός από τις καθημερινές διαλέξεις, οι φοιτητές που παρακολούθησαν το θερινό σχολείο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες και επιτόπιες έρευνες πεδίου, δίνοντας ένα έντονα βιωματικό χαρακτήρα και που πρόκειται να δημοσιευθούν σε διεθνή περιοδικά και βιβλία.

Οι σεμιναριακές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ουρσουλινών,  ενώ καθοριστική για την επιτυχία των εργασιών του υπήρξε η ενεργός συμβολή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) και την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 

          Οι διδάσκοντες ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή, διδακτική και ερευνητική εμπειρία. Αποφασίσθηκε η δημοσίευση των κειμένων των εισηγήσεων, καθώς και των  ερευνητικών εργασιών.

          Η ιδιαίτερη επιτυχία του Θερινού αυτού Σχολείου παρέχει τα εχέγγυα για την διοργάνωσή του και την επόμενη χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο:

https://summer-schools.aegean.gr/SummerSchools2019

Τo Θερινό αυτό Σχολείο εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου»  https://summer-schools.aegean.gr/el

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

24 Ιουλ 2019

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg