Ομάδα ενδυνάμωσης απέναντι στις συνδεόμενες με την κλιματική αλλαγή φυσικές καταστροφές | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ομάδα ενδυνάμωσης απέναντι στις συνδεόμενες με την κλιματική αλλαγή φυσικές καταστροφές

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ομάδα:

Μοιράζομαι-Νιώθω- Βρίσκω τη Φωνή μου

Ομάδα Ενδυνάμωσης απέναντι στις συνδεόμενες με την Κλιματική Κρίση Καταστροφές

 

Η ελπίδα είναι πειθαρχία, προσήλωση και πρακτική…

 

Το τελευταίο καλοκαίρι σημαδεύτηκε από την εκδήλωση πρωτοφανών φυσικών καταστροφών που συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. Σήμερα γνωρίζουμε ότι τέτοιου τύπου καταστροφές θα συνεχίσουν να εμφανίζονται και ότι μπορούν να έχουν αρνητική επίπτωση στη ψυχική υγεία όχι μόνο των ανθρώπων που άμεσα πλήττονται, αλλά και στον γενικό πληθυσμό. Οι επιπτώσεις αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα αρνητικές στην ψυχοσωματική υγεία ειδικά των νέων ανθρώπων, που βλέπουν τον ορίζοντα του μέλλοντος τους να σκοτεινιάζει.

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ, ανταποκρινόμενο στην πρόκληση της ενδυνάμωσης των νέων απέναντι στην αβεβαιότητα, το πένθος και την ανασφάλεια των σύγχρονων περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως ραγδαία εξελίσσονται, οργανώνει βιωματική ομάδα που απευθύνεται σε νέους φοιτητές. Μέσω της ομάδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τα συναισθήματα τους γύρω από την Κλιματική Κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να ενημερωθούν για τις πολλαπλές επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης στους όρους με τους οποίους διαμορφώνεται η σύγχρονη πραγματικότητα και να αναζητήσουν μέσα από την ομαδική διεργασία τρόπους δράσης απέναντι στο αίσθημα της αδυναμίας, της απώλειας και της μοναξιάς που μπορεί να βιώνουν.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, με έναρξη την Παρασκευή, 13 Οκτώβρη και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης. Προτεραιότητα θα δοθεί σε φοιτητές που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές (Ρόδος, Έβρος, Θεσσαλία), καθώς και σε φοιτητές που αισθάνονται ότι η κλιματική κρίση τους αφορά και επηρεάζει άμεσα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο mail: pnoimytdraseis@gmail.com, όπου θα αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα και mail) και το κίνητρο συμμετοχής.

Υπεύθυνη Σεμιναρίου:

Ελένη Καραγεωργίου,

Κλινική & Κοινωνική Ψυχολόγος, Αφηγηματική Θεραπεύτρια

 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Λέσβου ΠΝΟΗ

 Ε. Βοστάνη 3, Μυτιλήνη τηλ: 22510-20600 Fax: 22510-29333

                   

Ημερομηνία ανάρτησης

4 Οκτ 2023

Είδος ανακοίνωσης

Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Βασικό αρχείο

Current Style: Βασικό

espa.jpg