Πανηγυρική εκδήλωση 20 χρόνων ΤΝΕΥ και Αναγόρευση Καθ. Κ. Γραμμένου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Πανηγυρική εκδήλωση 20 χρόνων ΤΝΕΥ και Αναγόρευση Καθ. Κ. Γραμμένου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανηγυρική Εκδήλωση για τα 20 χρόνια

του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

 

Ο Καθηγητής κ. Κώστας Θ. Γραμμένος (City, University of London)

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος

 

Στους διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες και Ελληνίδες, στις διεθνείς διακρίσεις της χώρας στις επιστήμες και τον πολιτισμό, αλλά και στην επιτυχημένη εξωστρέφεια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που το ανέδειξε σε διεθνές Κέντρο Αριστείας πανεπιστημιακών ναυτιλιακών σπουδών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο νέος Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Θ. Γραμμένος στην ομιλία της Αναγόρευσής του. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μεγάλης Επετειακής Εκδήλωσης την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στη Χίο.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», η εκδήλωση ξεκίνησε με μία αναδρομή στα πρώτα βήματα της ιστορίας του Τμήματος και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Συνεχίστηκε με την αναγόρευση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Θ. Γραμμένου (Cass Business School, City, University of London) σε Επίτιμο Διδάκτορα και ολοκληρώθηκε με συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: “Σύγχρονες Τάσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας και νέες Προκλήσεις για Πανεπιστημιακές Ναυτιλιακές Σπουδές στη Χίο”, που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

Τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα, ο θεμελιωτής του Τμήματος Ομότιμος Καθηγητής κ. Νίκος Λίτινας, πρ. Αντιπρύτανης και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος,  ο πρώτος Πρύτανης Ομότιμος Καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, καθώς και οι οικογένειες των μεγάλων δωρητών του Πανεπιστημίου Δ.Κ Λώ & Ν.Κ. Λώ και Κ. Καλαμωτούση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Κασσάρας, ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ και επίσης Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, νυν Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μ. Τσάκος», ο πρ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Ανωμερίτης, η Διευθύντρια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Αικατερίνη Πέππα, ο Διευθυντής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μιχάλης Σαρλής, διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αλλοδαπής, θεσμικών φορέων και της ναυτιλιακής επιχειρηματικής κοινότητας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, χορηγοί και φίλοι του Τμήματος και με χαιρετισμό του ο Ναυτιλιακός πρεσβευτής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ κ. Λεωνίδας Ευγενίδης-Δημητριάδης.

Ημερομηνία ανάρτησης

21 Μάιος 2019

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Χίος

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg