Προς Τιμήν της Μνήμης του Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Μ. Σοφούλη | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Προς Τιμήν της Μνήμης του Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Μ. Σοφούλη

Μήνυμα της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προαίρεση της ακαδημαϊκής φύσης, προς τιμήν της Μνήμης του Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Μ. Σοφούλη

"Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας,

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απώλεια του Καθηγητή Κώστα Σοφούλη, του πρωτεργάτη της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώτου Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής. Ο Κώστας Σοφούλης από το 1984 και μετά αφιερώθηκε στη δημιουργία και ο ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, βάζοντας τα θεμέλια του Πανεπιστημίου μας όπως το γνωρίζουμε σήμερα, δυναμικό, πρωτοπόρο και δημιουργικό.  

Η πρόθεση της Συγκλήτου μας για τη διοργάνωση μιας ημερίδας προς τιμήν του δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί στην παρούσα συγκυρία. Επιθυμώντας όμως να αποτίσουμε τη μέρα αυτή φόρο τιμής στον οραματιστή του Πανεπιστημίου του Αρχιπελάγους, δημοσιεύουμε ένα σπάνιο ντοκουμέντο, ένα απόσπασμα από συνέντευξη που παραχώρησε ο Κώστας Σοφούλης στο φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Σάμου “Χώρος 94.2” στις 3 Μαρτίου του 2007. Μια συνέντευξη που δόθηκε πολλά χρόνια πριν και σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και φάση ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  αλλά που σε κάθε περίπτωση εκφράζει τις σκέψεις και τις προσπάθειες του σημαντικού ακαδημαϊκού και ανθρώπου Κώστα Σοφούλη.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τον τότε φοιτητή και απόφοιτο, πλέον, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, κο. Μουσέλλη Αναστάσιο, για την παραχώρηση του αποσπάσματος της συνέντευξης και την έμπρακτη έκφραση αγάπης για το Πανεπιστήμιό μας μέσα και από την αναγνώριση και προβολή της ιστορίας του."

 

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Πρυτάνισσα

Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ημερομηνία ανάρτησης

26 Ιαν 2021

Είδος ανακοίνωσης

Νέα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg