Το EUDIS HACKATHON αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή διοργάνωση hackathon με θέμα «Digital in Defence», η οποία υποστηρίζεται από το European Defence Innovation Scheme (EUDIS). Στόχος της διοργάνωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους ενδιαφερόμενους στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις σε υφιστάμενα και μελλοντικά ζητήματα ασφάλειας και άμυνας.
Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος επιλέχθηκε ως ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024 στις
εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου και διαδικτυακά.
Κατά τη διάρκεια του hackathon οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν ιδέες και λύσεις στους παρακάτω τομείς:
1. Προστασία υποθαλάσσιων υποδομών
2. Βελτίωση της επίγνωσης της επιχειρησιακής κατάστασης
3. Κυβερνοασφάλεια στην άμυνα
Οι τρεις ομάδες που θα βραβευτούν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής και ωρίμανσης των ιδεών τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν εκπαιδευτικές ομιλίες από μέντορες στις θεματικές της επιχειρηματικότητας, άμυνας και ψηφιακής τεχνολογίας.
Υπάρχει και ο σχετικό σύνδεσμος εγγραφής
Εγγραφείτε εδώ https://new.ultrahack.org/hackathons/eudis-hackathon-2024-greece
Ιστοσελίδα: https://new.ultrahack.org/hackathons/eudis-hackathon-2024-greece
Ημερομηνία ανάρτησης
Είδος ανακοίνωσης
Εικόνες
