Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας

Την Πέμπτη 03.02.2022, με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Βορείου Αιγαίου, κ. Λεωνίδα Αθηνάδη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χριστόφα και του Προϊσταμένου της ΕΥΔ, κ. Γ. Πλακωτάρη, συνεκλήθη η ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 01/02.122021 Απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (ΦΕΚ 1066/Υ.Ο.Δ.Δ./10.12.2021), συγκροτήθηκε σε Σώμα και εξέλεξε Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα.

Συγκεκριμένα:

  • στη θέση της Προέδρου εξελέγη η Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο Καθηγητής Αθανάσιος Κίζος, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • στη θέση του Γραμματέα εξελέγη ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτριος Καβρουδάκης με αναπληρωματικό τον κ. Αλέξανδρο Κέλμαλη.

 Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τιμητική επιλογή των παρόντων μελών, δήλωσε ότι αυτή και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), θα υπηρετήσουν με συνέπεια και θέρμη την κύρια αποστολή του ΠΣΕΚ που είναι η ενεργή συνδρομή του στον προσδιορισμό και την εξειδίκευση καινοτόμων και επιστημονικά τεκμηριωμένων αναπτυξιακών δράσεων στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών και εθνικών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων και εκπροσώπων, προς όφελος της ανάπτυξης των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των κατοίκων του. 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Αθηνάδης Λεωνίδας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Προεδρείο κι εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η καινοτομία και η επιστημονική γνώση, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης στην κατεύθυνση νέων αναδυόμενων τομέων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Χριστόφας Παναγιώτης, επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων και προκλήσεων του Βορείου Αιγαίου, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, μπορούν να δρομολογηθούν αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η καινοτομία και η επιστημονική γνώση.

 Τέλος, ο κος Πλακωτάρης Γιώργος, με το κύρος της γνώσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συνεχάρη  το Προεδρείο κι εξέφρασε την πίστη του ότι το ΠΣΕΚ Βορείου Αιγαίου θα υποστηρίξει την υλοποίηση της έξυπνης εξειδίκευσης με διάφορες δράσεις.

Η Πρυτάνισσα

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

Ημερομηνία ανάρτησης

11 Φεβ 2022

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Βασικό αρχείο

Current Style: Βασικό

espa.jpg