Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Προσκεκλημένος ομιλητής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν ο Καθηγητής του Παν. Αιγαίου κ. Γεράσιμος Παυλογεωργάτος στην  εκδήλωση με θέμα: "Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός - Εθνική Χωρική Στρατηγική για το θαλάσσιο χώρο", την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Ομότ. Καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας κ. Χάρης Κοκκώσης και συμμετείχαν ο Υφυπουργός ΠΕΝ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Βαρελίδης Πέτρος και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη του ΥΠΕΝ και Υπουργείων που εμπλέκονται στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (ΥΝΑΝΠ, ΥΕΘΑ, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.α.), εκπρόσωποι φορέων και Καθηγητές Πανεπιστημίων. Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία στελεχών του αρμόδιου Υφυπουργείου για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πρόοδος στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό στη χώρα μας με έμφαση στις αναδυόμενες δραστηριότητες και χρήσεις του θαλάσσιου χώρου, με παρουσιάσεις των ερευνητικών αποτελεσμάτων και την εισήγηση συγκεκριμένων προτάσεων, για ένα εξαιρετικά σύνθετο όσο και σημαντικό θέμα για τη χώρα μας όπως είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η Γαλάζια Ανάπτυξη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ασχολείται ερευνητικά από το 2013 με το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, υλοποιώντας δύο στρατηγικά έργα για την Ελλάδα και την Κύπρο: το Στρατηγικό Έργο «Διασυνοριακή Συνεργασία για Ανάπτυξη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού -ΘΑΛ-ΧΩΡ» (2013-2015) και το Στρατηγικό Έργο «Διασυνοριακή Συνεργασία για Εφαρμογή Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού – ΘΑΛ-ΧΩΡ 2» (2018- σήμερα), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg "Ελλάδα - Κύπρος" και επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Γεράσιμο Παυλογεωργάτο.

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

15 Ιουλ 2022

Είδος ανακοίνωσης

Νέα

Βασικό αρχείο

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg