Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην εκδήλωση «Χτίζοντας Γέφυρες: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ανοίγονται στον Κόσμο» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην εκδήλωση «Χτίζοντας Γέφυρες: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ανοίγονται στον Κόσμο»

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην εκδήλωση «Χτίζοντας Γέφυρες: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ανοίγονται στον Κόσμο» 

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και η Αντιπρυτάνισσα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Μαύρη συμμετείχαν στην εκδήλωση «Χτίζοντας Γέφυρες: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ανοίγονται στον Κόσμο» που συνδιοργάνωσαν οι Γενικοί Γραμματείς Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Α. Δημητρόπουλος και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ.  Κ. Αλεξανδρής, και προλόγισαν η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κ. Βλάσης, παρουσία Πρυτάνεων ελληνικών Α.Ε.Ι. και εκπροσώπων τους, καθώς και πλήθους ξένων Πρεσβευτών, μορφωτικών ακολούθων και δημοσιογράφων.

Η Πρυτάνισσα παρουσίασε το προφίλ του Πανεπιστημίου ως το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους που διαχρονικά «ρίχνει ρίζες στις τοπικές μας κοινωνίες και ανοίγει φτερά συμμετέχοντας ενεργά στο διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό γίγνεσθαι». Ανέδειξε τον ήδη ιδιαίτερα διεθνοποιημένο χαρακτήρα του Ιδρύματος όπως τεκμαίρεται από τα πολύ υψηλά επίπεδα διεθνών συνεργασιών των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και το μεγάλο αριθμό μνημονίων συνεργασίας που έχουν συναφθεί με πανεπιστήμια του εξωτερικού σε επίπεδο Τμημάτων, Σχολών και Πανεπιστημίου, και τα οποία έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά. Τέλος, παρουσίασε τα αγγλόφωνα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που λειτουργούν επιμέρους Τμήματα του Πανεπιστημίου και με πανεπιστήμια του εξωτερικού, αλλά  και αυτά που σχεδιάζουν να ιδρύσουν στη συνέχεια, καθώς και τα Θερινά Σχολεία που ξεκίνησαν από το 2011 και συνεχίζονται με επιτυχία έως σήμερα, προσελκύοντας στα νησιά του Αιγαίου εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και διδάσκοντες και διδάσκουσες απ’ όλο τον κόσμο.

Ημερομηνία ανάρτησης

27 Ιαν 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg