Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κατόπιν  τιμητικής πρόσκλησης του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια,  συμμετείχε ως μέλος της επίσημης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο 9ο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό, που διεξήχθη στη Σμύρνη 16 – 19.11.2021.

Στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Υπουργό, συμμετείχαν η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια  Χρυσή Βιτσιλάκη, επικεφαλής ομάδας Ελλήνων πανεπιστημιακών, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία Μιχάλης Διάμεσης, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Δέσποινα Μπαλκίζα, o Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece Γιώργος Φιλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) Λύσανδρος Τσιλίδης, στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται το πεδίου του Τουρισμού.

O Υπουργός Τουρισμού, κ. Κικίλιας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, που μετά από 10 χρόνια πραγματοποιήθηκε εκ νέου και μάλιστα με τρόπο εποικοδομητικό, η Σύνοδος της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού που συνεδρίασε διενεργήθηκε στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σηματοδότηση της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον συνόδευσε, η οποία αποτελείτο από αξιωματούχους της ελληνικής Κυβέρνησης, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, τεχνοκράτες, επαγγελματίες και στελέχη αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να συνεργαστούν και να υπάρξει ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Στο κλείσιμο της Συνόδου, ο Υπουργός Τουρισμού και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy υπέγραψαν κοινή διακήρυξη συνεργασίας σε θέματα Τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, χαιρετίζοντας το Forum ανέφερε ότι η συμβολή του τουρισμού δεν είναι μόνο καθοριστικής σημασίας για την εθνική οικονομία, αλλά, υπό τις σωστές συνθήκες, λειτουργεί επίσης καθοριστικά και ως πεδίο διεθνικής συνεργασίας και διαπολιτισμικής συνεύρεσης και καλλιέργειας της αλληλοκατανόησης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία και στον τομέα αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως πυλώνας ανάπτυξης των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, παραμένει σε εγρήγορση, ώστε με την ενεργή συνδρομή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εθνικών και τοπικών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων και εκπροσώπων να συνδράμει, με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, στην ανάπτυξη συνθηκών και δράσεων που διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο για τους νησιώτες και νησιώτισσες και για το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.

Στο 9ο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων Καθηγητών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ.κ. Θεόδωρου Σταυρινούδη, Προέδρου του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, Ανδρέα Παπαθεοδώρου, Αναπλ. Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως ακολούθως:  

Professor Dr Theodoros Stavrinoudis: «Managing Tourism and Hospitality Industry during the Pandemic Crisis».

Professor Dr Andreas Papatheodorou: «Navigating Uncharted Waters: Crisis Management in the post COVID-19 Era and the Way Forward in the Transport for Tourism Sector»

Professor Dr Andreas Papatheodorou: «The Importance of Air Transport and Short Sea Shipping Links for Destination Planning and Development in the Aegean Sea»

Στο πλαίσιο του Forum διεξήχθησαν ακόμα επαφές με Τούρκους πανεπιστημιακούς, αλλά και εκπροσώπων τουριστικών φορέων και Επιμελητηρίων τόσο της χώρας μας, όσο και της Τουρκίας, προς την κατεύθυνση της διερεύνησης προοπτικών ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασιών.

 

Η Πρυτάνισσα

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

Ημερομηνία ανάρτησης

23 Νοε 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg